Haberler

Mısır'daki Çatışma

Mısır'ın başkenti Kahire'de, geçen cuma günü Nil Deltası'ndaki Kalyubiye ilinde Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 4 Hristiyan son yolculuğuna uğurlandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de, geçen cuma günü Nil Deltası'ndaki Kalyubiye ilinde Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 4 Hristiyan son yolculuğuna uğurlandı.

Piskopos Musa'nın başkanlık ettiği Kahire'deki Abbasiye Kıpti Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine, ölenlerin yakınları, siyasiler ve binlerce Hristiyan katıldı.

Cenaze töreninde sık sık Cumhurbaşkanı Mursi ve Müslüman Kardeşler aleyhinde

"Mürşid yönetimi düşsün", "Başını dik tut, sen Kıptisin", "Ey şehit, sen rahat uyu, mücadeleye devam edeceğiz" sloganları atıldı.

Tören sonrasında kiliseden çıkan bir grup Kıpti ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Hristiyan grubun polise taş attığı ve saçma atan tüfekle ateş açtığı, polisin de gruba göz yaşartıcı bomba ve saçma atan tüfekle karşılık verdiği gözlendi.

Kiliseye çıkan ana yolları kapatan ve bölgedeki özel araçları ateşe veren öfkeli kalabalıkla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada bir Kıpti'nin hayatını kaybettiği, 30'a yakın kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölge halkının, göstericilerin araçlarına saldırması nedeniyle şikayet etmesi sonucu, güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Katedralin çevresinde güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmaların yatışmasının ardından Kahire'deki Mar Girgis Kilisesi'nin yakınlarında meydana gelen çatışmada ise biri subay diğeri polis 2 kişi yaralandı.

Kalyubiye Emniyet Genel Müdürü Tümgeneral Mahmud Yüsra yaptığı açıklamada, Kıptilerden, Müslümanları tahrik etmemek için kiliseyi terk etmelerini istediklerini ancak onların saçma atan tüfekle güvenlik güçlerine ateş açması üzerine güvenlik güçlerinin de göz yaşartıcı bomba kullandığını söyledi.

Öte yandan, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, çatışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman ve Hristiyanları kendilerine hakim olmaya ve milli bütünlüğü muhafaza etmeye davet etti.

Tayyip, Kahire'deki katedral yakınlarında meydana gelen olayları kınarken, Müslümanlarla Hristiyanlar arasında birliğin sağlanması için etkin önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Kahire'nin kuzeyindeki Kalyubiye iline bağlı el-Husus semtinde geçen cuma, biri Hristiyan diğeri Müslüman iki aile arasında çıkan çatışmada 4'ü Hristiyan biri Müslüman 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın Hristiyan bir vatandaşın Ezher'e bağlı bir dini okulun duvarına Müslümanlara hakaret içeren ifadeler yazması nedeniyle başladığı ifade edilmişti.

Geçen yıl yayınlanan resmi verilere göre, Mısır'da 5 milyon 130 bin Hristiyan yaşıyor. - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Nil Deltası Kalyubiye Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
title