Haberler

Mısır'da Seçim Kararının İptali

Mısır Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Abdurrahman Behlül, "Yargı son sözünü söyleyene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Abdurrahman Behlül, "Yargı son sözünü söyleyene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Mısır İdari Mahkemesi bugün, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 21 Nisan'da 4 aşamalı olarak yapılması öngörülen seçim kararının uygulamasını durdurulmasına, seçim kanununun "anayasaya uygunluğu" yönünden incelenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Abdurrahman Behlül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nihai karar verilene kadar kurul olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderileceğine işaret eden Behlül, ancak buradan da seçimlerin yapılmaması doğrultusunda bir karar çıkması halinde Yüksek Seçim Kurulu'nun çalışmalarını durduracağını, bu durumda Cumhurbaşkanlığı'nın daha önce açıklanan 22 Nisan yerine yeni bir seçim tarihi belirleyeceğini ifade etti.

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, idari mahkemenin kararına, hukuk devleti ve güçlerin ayrılığından hareketle saygı gösterildiği belirtildi.

Mısır Anayasa Mahkemesi, geçen ay, seçim kanunu tasarısındaki 10 maddenin anayasaya uygun olmadığı yönünde karar vermiş, gereken değişikliklerin yapılması için kanunu Mısır Şura Meclisi'ne geri göndermişti.

Öte yandan, hükümetin mahkemenin kararına itiraz edeceği öğrenildi. Kanunlara göre, hükümetin karara itiraz edebilmesi için 60 gün süresi bulunuyor.

Muhabir: İman Abdulmunim / Meryem Kasım / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Anayasa Mahkemesi Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title