Haberler

Mini Etek Selülite Neden Oluyor

Aydın'da Yayın Yapan Bir Dergi, Çok Tercih Edilen Bazı Kıyafetlerin Sağlığı Olumsuz Etkilediğini Duyurdu. Araştırmada Mini Etek, Yüksek Topuklu Ayakkabı ve Dar Kıyafetlerin Değişik Sağlık Sorunlarına Neden Olduğu Bildirildi.

Aydın'da yayın yapan bir dergi, çok tercih edilen bazı kıyafetlerin sağlığı olumsuz etkilediğini duyurdu. Araştırmada mini etek, yüksek topuklu ayakkabı ve dar kıyafetlerin değişik sağlık sorunlarına neden olduğu bildirildi.

Merkezi Söke İlçesi'nde bulunan aylık yayınlanan Polarma Dergisi'nin moda bölümünde 'Gardırobunuzdaki Düşmanları Tanıyın' başlığı ile yayımlanan habere göre, dünyada ve Türkiye'de bir çok bayanın modayı takip etmek isterken sağlığından olduğu ifade edildi. Özellikle genç kızların tercih ettiği mini eteğin selülite, uzun boylu gözükmek için giyilen yüksek topuklu ayakkabıların ise duruş bozukluklarına neden olduğu belirtildi. Araştırmanın, dünyadaki ve ülkemizdeki bir çok bilim adamının görüşleri alınarak yapıldığını belirten Polarma Dergisi'nin Yazı İşleri Müdürü Nuh Günday, bayanların tercih ettiği kıyafetlerin erkeklerin tercih ettiği kıyafetlere oranla daha sağlıksız olduğunu savundu. Yapılan araştırmaya göre dar pantololonlar, kalça kemiğinin altındaki sinir hücrelerini sıkıştırarak bacak ağrılarına; korseler, karın bölgesine baskı uygulayarak midenin içindeki maddelerin yemek borusuna iletilmesi sonucu mide ekşimesine; spor ayakkabılar, devamlı giyilmesi halinde mantara; g-string türü iç çamaşırlar, genital bölgedeki hassas derinin tahriş olmasına ve iltihaplanmasına; kravat, sıkı bağlanırsa damarları sıkıştırarak gözde basınç uygulanmasına, zamanla görme bozukluğuna; mini etek, soğuk ve serin havalarda bacaklardaki kan dolaşımını zayıflatarak selülit oluşmuna; yüksek topuklu ayakkabılar, ayaklarda iltihaplanmalara ve şişliklere neden olarak duruşun bozulmasına; dar çamaşır, erkeklerin genital bölgelerinde ısı artışına yol açarak sperm üretiminin azalmasına; sütyen, 24 saat sütyen takanlarda göğüs kanserine yakalanma riskinin 12 saat takanlara oranla 133 kat artmasına neden olduğu bildirildi.

(İK-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title