Haberler

Mimarlar Odası'nın İtirazı Yine Reddedildi

Kıyı Kenar Kanunu'na Göre Sahil Kısmında İnşaat Yapılamayacağı Gerekçesiyle Büyük Otel'in Yıkılıp Yüzde 50 İnşaat Alanı Artışıyla Yeni Otel Yapımına İtiraz Eden Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin Talebi Reddedildi.

Kıyı Kenar Kanunu'na göre sahil kısmında inşaat yapılamayacağı gerekçesiyle Büyük Otel'in yıkılıp yüzde 50 inşaat alanı artışıyla yeni otel yapımına itiraz eden Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin talebi reddedildi.

Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı öncesi gündem maddeleri üzerinde ortak komisyon görüşmeleri başladı. Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır'ın başkanlık yaptığı komisyon toplantısında ağırlıklı imar planı değişiklikleri görüşüldü. İl Özel İdaresi'nin şuan boş olan Büyük Samsun Oteli'nin yıkılarak yüzde 50 inşaat alanı atışıyla yeni otel yapılmasını içeren talebine Mimarlar Odası, Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. Başvurduğu İlkadım Belediyesi Meclisi'nde reddedilen talep, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne geldi. Daha öncede Yabancılar Çarşısı inşaatının yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle itirazda bulunan Mimarlar Odası'nın talebini içiren gündem maddesi üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy, devletin çıkardığı Kıyı Kenar Kanunu'na göre İlkadım Anıtı'ndan sonra yer alan yapıların hepsinin yıkılması gerektiğini, Mimarlar Odası'nın devletin koyduğu kanunu söylediğini ifade etti.

Borsa Sitesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasının örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Ulusoy, "Atatürk Kültür Merkezi, Yaşar Doğu Spor Salonu gibi birçok binada kıyı kanuna aykırı. Şehrin önünde duruyor. Samsun insanının denizle kucaklaşmasını engelleyen yapılar. Bu binalar duruyorken, Büyük Otel'i yıkarak yüzde 50 inşaat alanını artırmak doğru değil. Binaya yıkmaya çalışırken yapıyorsak, bizim için toplumsal bir sorundur" dedi.

Mimarlar Odası'nın Yabancılar Çarşısı inşaatının yapımına itirazına değinen Ulusoy, "Yabancılar Çarşısı esnafının durumu kanayan toplumsal bir yaradır.Onların derdi hepimizin derdi. Geçmişte söyledik. Bu binalar Kıyı Kenar Kanunu olduğu için yapılamaz. Tek çözüm parlamentonun bu yasayı değiştirmesi gerekmektedir. Yıkıp yeni bina yapılırsa mahkeme bunu durduracaktır. Kanunları çiğnemeyelim. Hukuk devletindeyiz, gereğini yapmalıyız" diye konuştu.

Komisyon Başkanı Turan Çakır, "Bildiğimiz konuları tekrar dinledik" dedikten sonra oylamayı yaptırdı. Gündem maddesi, İlkadım Belediyesi'nden geldiği gibi kabul edildi.

(MD-SA) 10.06.2008 18:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title