Haberler

MHP Gaziantep Olağan Kongre Sürecini Başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Teşkilatı 12. Olağan Kongresini Yavuzeli ve Araban ilçeriyle başlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Teşkilatı 12. Olağan Kongresini Yavuzeli ve Araban ilçeriyle başlattı.

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd.Doç.Dr.A.Muhittin Taşdoğan Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte haçlı zihniyeti oyunlarıyla beka sorunu yaşadığını, bu nedenle ülkenin yeni ve güçlü bir hükümet sistemine ihtiyaç duyduğunu belirterek bu sistemin de Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu söyledi.

MHP Gaziantep genelinde ilk olağan Kongresini Yavuzeli ve Araban ilçelerinde yaptı. Kongreye MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd.Doç.Dr. A. Muhittin Taşdoğan, Oğuzeli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç,Yavuzeli, Araban Belediye Başkanları, AKP İlçe Başkanları, Yavuzeli ve Araban MHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve MHP Parti üyeleri katıldı.

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. A.Muhittin Taşdoğan, Milliyetçi Hareket Partisinin 1969'dan günümüze kadar Türk siyasi hayatında önce ülkem ve milletim sonra partim ve sonra ben ilkesiyle köklü bir siyasi geçmişe sahip olduğunu söyledi. Taşdoğan gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak Türkiye'nin içinde bulunduğu şu anki süreci 12 Mart İstiklal Marşının kabulu ile bağdaştırdı ve partililere "Korkma" diye seslendi.

"Şehitlerimiz ve ülkemizin bekası için korkma diyoruz"

12 Mart İstiklal Marşının kabul gününün anlamlı bir gün olduğuna vurgu yapan MHP'li Taşdoğan, "İstiklal marşımızın kabul tarihi olan 12 Mart bizim için anlamlı bir gün. Maalesef bugünlerde İstiklal Marşımızın kabul tarihine bizleri tekrar döndürmek isteyenler var. İstiklal Marşımızın başlangıç kelimesi olan Korkma sözcüğü bize çok şey anlatıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok şükür bugüne kadar hiç korkmadık ve bundan sonrada korkmadan devletimiz için milletimiz için inandığımız doğruları anlatmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz barış, huzur ve güven için Suriye'de dir. Bu kadar askerimiz Türkiye'nin bekası için Suriye'de, Doğu ve Güneydoğu'da şehit olmaktadır. Şehitlerimiz için, ülkemizin bekası için tıpkı 12 Mart'ta olduğu gibi "Korkma" diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yaşananlar haçlı zihniyetinin bir ürünüdür"

Hollanda ile yaşanan krizi haçlı zihniyetine benzettiğini söyleyen Taşdoğan, "Hollanda' da yaşanan olaylar haçlı zihniyetinin bir ürünüdür. Bu haçlı zihniyeti şunu bilmelidir ki "Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal". Bu haçlı zihniyeti topu, tüfeği neyi varsa gelsin Türkiye Cumhuriyetinin İstiklalini asla kısıtlayamayacaktır. Biz MHP olarak ülkemizi içinde bulunduğu bu kritik süreçte yalnız bırakamazdık, ülkemizin içinde bulunduğu bu tehlikeyi gördük ve her zaman olduğu gibi görevimizi yapıyoruz. Önce ülkem ve milletim sonra partim diyoruz. Türkiye'nin gelecekte yaşayacağı beka sorunu için yeni ve güçlü bir hükümet sistemine ihtiyacı vardır. Bunun adı da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. 16 Nisan'da Cumhuriyet için, Türklüğün bekası için ve Türkiye için evet diyeceğiz. 1 Ocak 1980 tarihinde rahmetli Fahri Korutürk'ün görev süresi bitince meclisin yeni bir Cumhurbaşkanı seçmesi gerekiyordu. Bunun üzerine toplanan meclis bir çok tur yapmasına rağmen bir türlü Cumhurbaşkanı seçemedi. Haçlı zihniyeti yine iş başında, bölücü terör örgütü yeni yeni palazlanıyordu. Süreç içerisinde rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı süreçleri, hükümetle Cumhurbaşkanı arasında yaşanan uyumsuzluklar, koalisyon hükümetleri, 28 Şubat süreci, Anayasa kitapçığının fırlatılmasına ilişkin krizler Türkiye'nin gücünü ve enerjisini tüketti" diye konuştu.

"Rejim krizi yaşamamak için evet diyoruz"

Yeni anayasa süreci ile ilgili konuşan Taşdoğan, "1982 Anayası Kenan Evren tarafından yapılmış bir Anayasadır. Bu Anayasayı incelediğinizde en uzun madde Cumhurbaşkanının görev ve yetkileridir. Bu kadar çok görev ve yetki var ancak sorumluluk yok. Kenan Evren hiç ölmeyecek, ebediyen Cumhurbaşkanı kalacak gibi bir düzenleme yapmış Anayasa'da. Türkiye'de hali hazır sistemde Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor, bununda bir kanunu yok. Yani Cumhurbaşkanı hiçbir şeyden yargılanamıyor. Hele ki son seçim süreciyle birlikte hem başbakanın hem de Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ister istemez sıkıntıları da beraberinde getirmiş oldu. Hatırlayın bugün bir çoğunuzun da oy verdiği Ahmet Davutoğlu bir uyuşmazlık sonucu görevden el çektirildi ve bugün Başbakan olarak oy vermediğiniz bir başbakanla ülke yönetiliyor. Bu sistem iki başlı ve kırılgan bir sistem. Tamamen Kenan Evren'e göre planlanmış bir sistem. Bu sistemin değişmesi gerekiyor. Bunun MHP'yle falan bir alakası yok. Bunun AK Partiyle de bir alakası yok. Bu bir millet meselesidir. Bu kırılganlıkların ülkede rejim krizine dönüşmemesi için MHP olarak sürece katkı sağladık, içinde olduk ve 16 Nisan'da Evet diyeceğiz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Yavuzeli Araban Yerel Haberler

title