Haberler

Mersin: Kalkınma Ajansı Mersin'de Toplandı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TR 62 Mersin-Adana Kalkınma Ajansı ile bölgenin sorunlarına çözüm bulma amacında olduklarını söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TR 62 Mersin-Adana Kalkınma Ajansı ile bölgenin sorunlarına çözüm bulma amacında olduklarını söyledi.

TR 62 Mersin-Adana Kalkınma Ajansı, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) toplandı. Özel sektörler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Aksoy, "Bölgenin sorunlarına, çözüm önerilerine ve tanıtımına yönelik karşılıklı tavsiyelerle çözüm bulma amacındayız" dedi.

Kalkınma kurulunun toplam üye sayısının nüfus kıstası da göz önüne alınarak 100'le sınırlandırıldığını ifade eden Aksoy, bu çerçevede 51 kişinin Adana'dan, 20 kişinin kamu kurumlarından, 29 kişinin sivil toplum kuruluşlarından olmak üzere 49 kişinin Mersin'den öngörüldüğünü belirtti.

Projenin örnek olduğuna değinen Aksoy, "Türkiye'de yeni getirilmiş olan bir sistemin bu ilk uygulaması. Bunun başarılı olması durumunda diğer bölgelerde kurulması ile ilgili çalışmalar sürdürülecek. 'Biz bu projeye mesaimizi ayıramayız' diyen varsa, hemen söylesin. Onun yerine buraya başka kuruluşu da seçeriz. Özellikle hangi kurumu seçmişsek, o kurumun başkanının katılması esastır. Temsilci gönderilmemesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title