Haberler

Mersin'deki Terör Örgütü Operasyonu

Mersin'de, Eylem Hazırlığı Yaptığı Sırada, İmal Ettiği Bombanın Elinde Patlaması Sonucu Ölen Teröristle Bağlantılı Oldukları İddiasıyla Gözaltına Alınan 2 Kişi Adliyeye Sevk Edildi. Zanlıların Adliyeye Çıkarılışı Sırasında, Yakınları Görüntü Almak İsteyen Basın Mensuplarına Saldırdı.

Mersin'de, eylem hazırlığı yaptığı sırada, imal ettiği bombanın elinde patlaması sonucu ölen teröristle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında, yakınları görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.

İl Jandarma Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Hüseyin Aksoy, 27 Nisan Cuma günü Kuyuluk beldesi Çevlik köyü karakütük mevkiinde, bombalı eylem için plastik patlayıcı imal ettiği sırada bombalardan birinin elinde patlaması sonucu ölen bölücü terör örgütü PKK mensubu Tahir L.'nin, sık sık Kuzey Irak'a giriş-çıkış yaptığının tespit edildiğini söyledi. Aksoy, son olarak 20 Nisan'da Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan teröristin, Kuzey Irak'ta çeşitli amaçlar için

eğitim almış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Bombalı eylem için plastik patlayıcı imal ettiği sırada, bombalardan birinin elinde patlaması sonucu ölen terör örgütü PKK mensubu Tahir L.'nin hazırladığı 750 gram plastik patlayıcı, 1 adet elektrikli fünye ve cep telefonu düzeneğinden oluşan diğer bombanın ise patlamaya hazır halde bulunarak etkisiz hale getirildiğini ifade eden Aksoy, İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucu olayla ilgili C.Ç. isimli şüphelinin ilk etapta yakalanarak gözaltına alındığını, C.Ç.'nin ifadeleri doğrultusunda

da "Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile silah ve mühimmat kaçakçılığı" suçlarından aranan M.E.Ç. isimli şahsın düzenlenen operasyonla yakalandığını bildirdi. Şüpheli M.E.Ç.'nin ilk sorgulaması sonucunda, jandarma ekipleri tarafından Tahir L.'nin öldüğü Karakütük mevkiinde tekrar bir arama yapıldığını ve bu aramada da arazide kayaların altına gömülmüş plastik bidon içerisinde 1 kilo 350 gram plastik patlayıcı ve 2 adet elektrikli fünye daha ele geçirildiğini belirten Aksoy, şüphelilerin evlerinde ve arazilerde

yapılan aramalarda da çok sayıda patlayıcı madde ve tabanca ele geçirildiğinin altını çizdi. Aksoy, C.Ç. ve M.E.Ç.'nin adliyeye sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların yakınları, adliyede görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Olayda bazı gazeteciler darp edilirken, saldırıyı gerçekleştirenler gözaltına alındı.

(ÖT-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title