Haberler

Mersin'de Kadınlar, "Meme Kanseri ve Korunma" Konusunda Bilgilendirildi

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kadın Sağlığı Projesi Eğitim Tabibi Azize Çelik, Her 7 Kadından Birinde Meme Kanseri Görüldüğüne Dikkat Çekerek, Kadınların, 20 Yaşından İtibaren Her Ay Bir Kez Elle Muayene Olması Gerektiğini Söyledi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Kadın Sağlığı Projesi Eğitim Tabibi Azize Çelik, her 7 kadından birinde meme kanseri görüldüğüne dikkat çekerek, kadınların, 20 yaşından itibaren her ay bir kez elle muayene olması gerektiğini söyledi.

"Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" çerçevesinde, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nce yürütülen "Kadın Sağlığı Projesi" kapsamında kadınlara verilen eğitim seminerleri devam ediyor. Gündoğdu Mahallesi Sakarya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerde kadınlar, meme kanseri ve kanserden korunma konusunda bilgilendirildi.

Eğitim seminerine katılarak projeye destek olan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, toplantının açış konuşmasında sağlıklı bir toplum için kadın sağlığının önemine dikkat çekerek, "Kadınlarımız toplumun direğidir. Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızı yetiştiren kadınların, sağlıklı olmaları büyük önem taşımaktadır" dedi.

Seminerde öğrenilen bilgilerin günlük yaşamda uygulanması gerektiğinin altını çizen Aksoy, sağlığın ihmale gelecek bir durum olmadığını vurguladı.

Daha sonra, Kadın Sağlığı Projesi Eğitim Tabibi Azize Çelik, kadınlara, meme kanseri ve kanserden korunma yollarını anlattı. Her 7 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü belirten Çelik, kanserden korunmada elle muayenenin önemine değindi. Kadınların, 20 yaşından itibaren her ay bir kez elle muayene, 20-40 yaş arasında 2-3 kez muayene ve yılda bir kez klinik muayene yapılması gerektiğini ifade eden Çelik, 35-40 yaş arasında yılda bir kez, 50 yaş üstünde ise 2 yılda bir kez mamografi çektirilmesi gerektiğini kaydetti.

Erken teşhis ve tedavinin hayat kurtaracağını hatırlatan Çelik, ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklar, sağlık kurumlarının doğru kullanılması, sağlıklı doğum, sağlıklı beslenme, anne ve bebek sağlığı, emzirmenin önemi, menopoz gibi konularda da kadınları bilgilendirdi.

Eğitim seminerlerinin 8 Haziran 2007 tarihine kadar il, ilçe ve köylerde devam edeceği açıklandı.

(ÖT-MT-Y)

27.03.2007 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title