Haberler

Mersin'de İlk Sertifikalı Fidanlık, Toroslar Belediyesi'nin Oldu

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi, Mevsimlik Çiçek Üretimi ile İlgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Sertifika Alarak, Mersin'de Bir İlki Gerçekleştirdi.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, mevsimlik çiçek üretimi ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan sertifika alarak, Mersin'de bir ilki gerçekleştirdi.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çiçek ve fidan yetiştirme çalışmalarını gerçekleştirdiği fidanlık için gerekli alt yapıyı oluşturduktan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan aldığı ruhsatla, Mersin'de ruhsatlı bitki yetiştiren ilk belediye olma ünvanını kazandı.

Başarılı çalışmalarından dolayı Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Erdinç ve ekibine teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bundan sonra sertifikasız üretimin son bulacağını belirterek, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde yetiştirilen çiçeklerin daha düzenli ve daha kaliteli olması amacıyla Tarım İl Müdürlüğü'nden talepte bulunduk. Tarım İl Müdürlüğü Tahlil Laboratuarı raporu olan ve 'Bu üretimi burada yapabilirsiniz' diye bitki yetiştirme ruhsatı alan Mersin'de ilk belediyeyiz. Ürettiğimiz çiçekler ve kullandığımız topraklar, Bakanlığın il müdürlüğüne bağlı yetkililerince inceleniyor" dedi.

Hedeflerinin Toroslar'ı daha yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşturmak olduğunu ifade eden Tuna, 350 metrekarelik alandaki serada yılda yaklaşık 150 bin çiçek üretimi yaptıklarını ve farklı türde yetiştirilen çiçekleri, bölgedeki refüj ve parkların yanı sıra sorumluluk alanının dışında bulanan refüjlere de diktiklerini sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-MT-Y)

13.06.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title