Haberler

Mehmet Ali Talat Ollı Rehn ile Bir Araya Geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Limanlar Konusunda AB'ye Yaptığı Önerinin KKTC'ye de Danışılarak Yapılmış, İyi Niyetli, Doğru Bir Öneri Olduğunu Söyledi. Talat Önerinin Amacının Bölgede ve İşbirliğini ve Karşılıklı Olarak Anlayışı Geliştirmek Olduğunu ve Sonuç Alınması Halinde Bütünlüklü Çözüme de Katkı Sağlayabileceğini Vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin limanlar konusunda AB'ye yaptığı önerinin KKTC'ye de danışılarak yapılmış, iyi niyetli, doğru bir öneri olduğunu söyledi. Talat önerinin amacının bölgede ve işbirliğini ve karşılıklı olarak anlayışı geliştirmek olduğunu ve sonuç alınması halinde bütünlüklü çözüme de katkı sağlayabileceğini vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat bugün Brüksel'de AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile bir araya geldi. Görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirten Talat, Rehn'e izolasyonların kaldırılması konusunda gelinin noktayı ve bu konuda Kıbrıslı Türklerin yaşadığı hayal kırıklığını anlattıklarını, Rehn'in de zaten bunun farkında olduğunu söyledi. Talat şöyle devam etti:

"Avrupa Komisyonu'nun da, Avrupa Konseyi'nin de Kıbrıslı Türklerin ekonomik izolasyonun kaldırılması konusunda kararları var, dolayısıyla o kararları biliyorlar, biz o husus üzerinde durduk. Biraz da Türkiye'nin önerileri, Kıbrıs'ta yürütülmekte olan BM süreci var, o konuları gündeme getirdik."

TÜRKİYE ENGELLERİ AŞMAK İÇİN İYİ NİYETLİ BİR ÖNERİ YAPTI

Görüşmenin ardından basın mensuplarını bir açıklama yapan Talat, Türkiye'nin AB'ye yaptığı öneriyi şu sözlerle değerlendirdi:

"Türkiye çok iyi niyetle haksız olarak ortaya çıkan engelleri aşabilmek için bir öneri yaptı. Bu öneri Kıbrıslı Türklerin izolasyonu da kapsayan, Türkiye'den beklendiği söylenen açılımları birlikte içeren bir anlayıştı. Türkiye iyi niyetle bir öneri yaptı, bu öneri bizimle danışılarak yapılmış bir öneridir, doğru bir öneridir. Bütün amacı bölgede ve bu konuyla ilgili olarak işbirliğini ve karşılıklı olarak anlayışı geliştirmektir. O olduğu takdirde Kıbrıs sorunun bütünlüklü çözümüne de büyük katkısı olacaktır. Türkiye'nin önerisi bu kapsamda düşünülmeli."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title