Haberler

Mardin'de "Çocukları Kazalardan Koruma" Semineri

Mardin'de, Türkiye Bankalar Birliği ile Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Tarafından "Çok Yaşa Bebek Projesi" Kapsamında "Çocukları Kazalardan Koruma" Semineri Düzenlendi. Seminere Katılan 2 Çocuk Babası Vali Mehmet Kılıçlar, Çocuk Emekleme Çağından 6 Yaşına Gelene Kadar Evde Gerekli Önlemlerin Alınması Gerektiğini Söyledi.

Mardin'de, Türkiye Bankalar Birliği ile Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından "Çok Yaşa Bebek Projesi" kapsamında "Çocukları Kazalardan Koruma" semineri düzenlendi. Seminere katılan 2 çocuk babası Vali Mehmet Kılıçlar, çocuk emekleme çağından 6 yaşına gelene kadar evde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Seminere eşi Arzu Kılıçlar ile birlikte katılan ve bir konuşma yapan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, yeni yürüyen çocukları zapt etmenin zor olduğunu söyleyerek, bir baba olarak eşiyle birlikte bu eğitime ihtiyaç duydukları için seminere katıldıklarını ifade etti. Her anne-babanın çocuğunu güvenli ve kazalara maruz kalmayacak şekilde sağlıklı olarak büyütmeyi ve kazalara karşı titizlikle korumayı istediğini belirten Vali Kılıçlar, kazaları önlemenin yolunun kazaların oluş şekillerini bilmek, anlamak ve

bunlar için önlem almaktan geçtiğini kaydetti. Vali Kılıçlar, "Çocuğunuz emeklemeye başladığı andan itibaren sürekli evin içinde dolaşmaya, etrafı kurcalamaya başlar. Her şey onların ilgi alanına girer. Ne yapacaklarını ve nereye gidip, neye dokunacaklarını asla bilemezsiniz. En umulmadık yerden başına bir kaza gelip, ölümcül tehlike yaşayabilir. Emekleme aşamasından itibaren çocuklar için evler bir anda tehlikeli bir ortam olmaktadır. Çocuk, temizlik malzemelerini içebilir, merdivenden yuvarlanabilir,

üzerine sıcak şeyler dökülebilir. Özellikle 6 yaşına kadar kesinlikle yalnız bırakılmaması gereken çocukları kazalardan korumak için ev içinde çeşitli önlemler alınması gerekiyor" dedi.

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 2001 yılı kayıtlarına göre 1-4 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında ev kazalarının 4. sırada yer aldığına dikkat çeken Kılıçlar, "Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre, son 5 yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye müracaat etti ve bunların 2 bini hayatını kaybetti. Türkiye Bankalar Birliği ile Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği'nin birlikte geliştirdiği 'Çocukları Kazalardan Koruma' eğitimi bu açıdan büyük bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin ise, bebeklerde tıbbi müdahalenin hayati önem taşıdığını, Sağlık Bakanlığı ve Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre her yıl 1 milyon 400 bebek dünyaya geldiğini, günde ortalama 110 bebeğin ilk aylarda yaşamını yitirdiğini söyledi. "Çok Yaşa Bebek Projesi" kapsamında bugüne kadar Türkiye'nin 36 ilinde 49 hastanenin yeni doğan, çocuk acil ve yoğun bakım bölümlerine tıbbi cihaz bağışında bulunduklarını dile getiren Keskin, "Hastanelere 4 yıl

içinde bağışlanan 331 cihazla 10 bin çocuk hayata tutunuyor. Önümüzdeki yıl il sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Karaböcükoğlu da evde, arabada, tatilde meydana gelebilecek kazalarda anne ve babaların nasıl davranması gerektiğini, acil yardım ekipleri gelinceye kadar kazalara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini ve kazaların asgari düzeye indirgenmesi için alınması gereken önlemleri katılımcılara anlattı. Daha sonra eğitime katılan anne ve babalara birer ilk yardım çantası hediye edildi.

Seminere Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Sağlık İl Müdürü Mehmet Sait Avar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile 500 dolayında anne ve baba katıldı.

(MNG-EST-GS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title