Haberler

Manisa OSB, En İyi Yatırım Bölgeleri Arasında

Dünyada Çinli Yatırımcılar Tarafından Yatırım Yapılabilecek En İyi 10 Sanayi Bölgesinden Biri Seçilen Manisa Büyük Gurur Yaşıyor.

Dünyada Çinli yatırımcılar tarafından yatırım yapılabilecek en iyi 10 sanayi bölgesinden biri seçilen Manisa büyük gurur yaşıyor.

Konuya ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, "Bölgemiz bundan sonraki süreçte Çinli şirketlerle görüşmelerine devam ederek. Bölgemizin tevsii alanlarında lokomotif sektörler de faaliyet gösterecek, bölgede Çin menşeli yatırımların yapılmasına çalışacaktır" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler ile birlikte, deniz aşırı ülkelerde yatırım yapacak Çinli yatırımcılar için dünya çapındaki en uygun sanayi bölgeleri ve kentlerine yönelik olarak başlattığı araştırma kapsamında; Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi, Çinli yatırımcılar tarafından yatırım yapılabilecek en iyi on sanayi bölgesinden biri olarak seçildi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Vekili ve aynı zamanda Çin Uluslararası Çok Uluslu Şirketler Kuruluşu Onursal Başkanı ve Dünya Ekonomik Kalkınma Deklarasyonu Organizasyon Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Cheng Siwei tarafından Manisa OSB yetkilileri Çin'e davet edildi. Pekin'de gerçekleştirilen törende OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Taner Özkalkan, OSB Bölge Müdürü Tamer Balatlı ve Bölge Müdür Yardımcısı Funda Karaboran'dan oluşan heyete ödül verildi.

Uzun yıllardır Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Bülent Koşmaz bir basın toplantısı düzenleyerek Manisa'nın aldığı en iyi yatım kenti ödülünün Ege Bölgesi ve ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Koşmaz şunları söyledi:

"Manisa OSB'nin yatırımcılara sunduğu hizmetlerin ve sağladığı avantajların anlatılması açısından önemli bir fırsat sunan toplantıya; 38 ülkenin liderleri, Çinli bakanlar, büyükelçiler, Çin ticaret odaları başkanları, 100 çokuluslu büyük şirketin ve Çin'de ilk 500 firma listesinde olan şirketlerin CEO'ları, Çinli ve yabancı belediye başkanları, banka ve menkul kıymet borsaları başkanları, finans ve ekonomi sektörünün liderleri ve yerel, ulusal medya mensupları olmak üzere 500'ün üzerinde kişi

katılmıştır. Son 10 yılda bütün dünyanın da kabul ettiği büyük bir ilerleme gösteren ve Asya'nın yeniden yükselişini sağlayan Çin Halk Cumhuriyeti devleti tarafından bölgemize verilen bu ödülden sonra hedefimiz, Dış Ticaret Hacmi 2 trilyon dolar olan Çin ile ülkemiz arasındaki işbirliğinin artırılması ve yatırımların bölgemize çekilmesi yönünde çalışmalara devam etmek olacaktır. Bilindiği gibi, ülkemiz olağanüstü coğrafi konumu nedeniyle Asya ile Avrupa'yı birleştiren köprü olma rolünü sürdürmenin yanı sıra

Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya ulaşmanın da ana kapısıdır. Türkiye, son yıllardaki dev yatırımları ile önemli bir lojistik merkez haline gelmiştir. Organize Sanayi Bölgemiz de Türkiye'deki yeri ve konumu ile Çin şirketleri açısından AB, Rusya ve Ortadoğu'daki Müslüman ülkelere ulaşmak için önemli avantajlar sunmakta. Bölgemiz bundan sonraki süreçte Çinli şirketlerle görüşmelerine devam edecek. Bölgemizin tevsii alanlarında lokomotif sektörler de faaliyet gösterecek ve Çin menşeli yatırımların

yapılmasına çalışacaktır".

Türk girişimcilerin Çin'le bundan sonra daha sağlam referansla ilişki kurabileceğini dile getiren Başkan Koşmaz, "Bizler ülkemizde Avrupa ve Amerikan pazarına aşina, ileri teknoloji kullanma birikimine sahip bir çok girişimci olduğunu ve bu firmaların da Çin şirketleri için ideal iş ortakları olacağına inanıyoruz. Marka yaratma becerisi ve birikimine sahip Türk girişimcilerle Çin'in olağanüstü üretim gücü birleştirilerek küresel çapta büyük şirketler yaratılabilir. Her iki taraftaki şirketlerin kazandığı

bu modelde henüz kalkınmakta olan her iki ülke de büyük yararlar elde edecektir" diye konuştu.

(MY-ÖA-YK-CMH-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title