Haberler

Malavi, Güney Afrika Kalkınma Topluluğunun Dönem Başkanlığını Mozambik'ten devraldı

Güncelleme:

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) Dönem Başkanlığını Mozambikli mevkidaşı Filipe Nyusi'den devraldı.

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) Dönem Başkanlığını Mozambikli mevkidaşı Filipe Nyusi'den devraldı.

Chakwera, Malavi'nin başkenti Lilongwe'deki toplanan 41. SADC Liderler Zirvesi'nde, topluluğun 2021-2022 dönem başkanlığını üstlendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle katılımcı sayısının sınırlı olduğu zirvede konuşan Chakwera, "Malavi, bu zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyor. Bu toplantının, bölgenin Kovid-19'un etkili olduğu bir döneme denk gelmiş olması da oldukça önemli." dedi.

Chakwera, Batılı ülkeleri, Afrikalıların Kovid-19 aşılarına erişimini engellemekle suçlayarak "Aşıların dağılımındaki eşitsizlikler ve dengesizlikler kabul edilemez." ifadesini kullandı.

SADC'nin bölgedeki herhangi bir siyasi istikrarsızlık veya çatışmaya müsaade etmemesi gerektiğini vurgulayan Chakwera, Zambiya'daki iktidar değişikliği dahil, bölgedeki barışçıl yönetim değişikliklerinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir önceki dönem başkanı Nyusi ise Mozambik'in Malavi'nin SADC liderliğini dönem boyunca destekleyeceğini vurguladı.

Afrika'dan 16 ülkenin üyesi olduğu SADC, siyasi krizler ve bölgesel sorunlara müdahale ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Mozambik Afrika Malavi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title