Haberler

Makedonya'daki Gerginlik

Bursa'da bir grup vatandaş, Makedonya'da iki yıl önce 5 Makedon genci öldürdükleri gerekçesiyle 6 Arnavut kökenlinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.

Bursa'da bir grup vatandaş, Makedonya'da iki yıl önce 5 Makedon genci öldürdükleri gerekçesiyle 6 Arnavut kökenlinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.

Merkez Osmangazi ilçesi Zafer Parkı'nda toplanan grup, Arnavutluk bayrakları ve Arnavutça "Biz siziz, hepimiz biriz" yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Makedonya Arnavutluk Kosova Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MAK-DER) Başkanı Taner Ödemiş, yargılamanın adil yapılmadığını öne sürdü.

Arnavut gençlerin, cinayet ve terör suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldığını belirten Ödemiş, "Karar hukuki değil tamamen siyasidir" dedi.

Ödemiş, başta Makedonya olmak üzere pek çok ülkede Arnavut kökenlilerin kararı protesto ettiğini vurgulayarak, "Elbette suç ve suçlu varsa gerekli ceza verilmeli ancak sorgulanan ve vicdanları rahatsız eden bu hapis kararı, bölgede barışa ciddi anlamda zarar verecektir. Bu kararın yeniden gözden geçirilip, adil yargılama talebimiz var" diye konuştu.

Bursa'da Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan ve diğer Balkan ülkelerinden göç etmiş pek çok Arnavut kökenlinin yaşadığını anımsatan Ödemiş,  Üsküp Ceza Mahkemesi'nin verdiği bu kararın bir üst mahkeme tarafından düzeltileceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Üsküp Ceza Mahkemesi, "Monstrum" olarak bilinen ve 2 yıl önce 5 Makedon gencin öldürüldüğü davada, 6 Arnavut kökenli vatandaşı "cinayet ve terör eylemi" suçundan müebbet hapse mahkum etmişti. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Makedonya Ödemiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title