Haberler

"Şarkılarımın Hepsi Sosyal İçeriklidir"

Güncelleme:

'Ben Senin Ananın' adlı şarkısıyla gündemde olan İsmail YK önemli açıklamalar yaptı.

'Metropol' adlı yeni albümünü geçtiğimiz haftalarda çıkaran İsmail YK; albümdeki 'Ben Senin Ananın' adlı şarkısı ile yine dikkatlari üzerine toplamayı başardı. Bazı şarkılarının isimlerinden dolayı insanların kendisine karşı önyargılı olduğunu söyleyen YK ile yeni albümünü ve özel hayatını konuştuk.

Yeni albümünüze nasıl hazırlandınız biraz anlatır mısınız?

Stüdyo aşaması sekiz ay sürdü. Kendi stüdyomuzda kendi bestelerimin aranjelerini ve albümün yönetmenliğini yaptım. Albümde birbirinden farklı şarkılar var. Albüm çıkmadan önce şarkı isimlerini medyaya verdik, en çok 'Ben Senin Ananın' adlı şarkı dikkat çekti. Böylelikle çıkış şarkısını belirlemiş olduk. 'Radikal Feminist' isimli şarkımız da çok ses getirdi.

KÖTÜ ÖRNEK OLMAM

Şarkılarınızın isimlerini dikkat çekmek için mi böyle seçiyorsunuz?

Genelde isimlerini, nakarat bölümlerinden seçiyorum. Artık albümler eskisi kadar satmadığı ve internetten indirildiği için 'Ben Senin Ananın' gibi akılda kalıcı, dolayısıyla da bulunması ve indirilmesi kolay isimleri tercih ediyorum.

'Allah Belanı Versin'den sonra 'Ben Senin Ananın' geldi. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Olumsuz tepkiler tabii ki oldu fakat şarkıyı dinlemedikleri için öyle tepki gösterdiler bence. 'Allah Belanı Versin' bir beddua fakat 'Ben Senin Ananın' da öyle bir şey yok. Çünkü sonu öyle bitmiyor. 'Ben senin ananın ellerinden öpeceğim, Allah'ın emriyle isteyeceğim' diyorum. Küçük yaştaki dinleyicilerime kötü örnek olacak değilim. 'Annenin ellerinden öpeceğim' bir saygı cümlesidir. Şarkıyı dinlemeden tepki gösteren insanların ne kadar önyargılı olduklarını görmüş olduk. Şarkıyı dinlemeden yorum yapıyorlar çünkü. O zaman benim de onlara "Siz niye şarkıyı dinlemeden yorum yapıyorsunuz?" demem lazım.

ÇOK FEMİNİST DOSTUM VAR

Bir de 'Radikal Feminist' diye bir şarkınız var; bu şarkıda ne anlatıyorsunuz?

Feminist, özgüveni yüksek olan kadının; bir erkeğin eksik tarafını tamamlayabileceğini anlatıyorum. Aslında radikal feministin pozitif tarafını işliyorum. Radikal denildiğinde aşırı olduğu düşünülür çünkü. Kadına şiddet uygulanmaması gerekir, sonuçta annelerimiz de birer kadın. İkinci klibi bu şarkıya çekeceğim. Klipte feminist bir senarist ve yönetmenle çalışmak istiyorum. Benim tanıdığım çok feminist dostlarım var.

Şarkıda 2019 yılındaki kadınları anlatıyorsunuz. Niye özellikle o tarih?

Bu tarih; hayal ettiğim bir fantezi, aynı zamanda benim hissettiklerim. O tarihte kadınlar daha çok kulvarda etkin olacak. Kadınların daha az şiddet göreceğini, onların egemen olacağı bir topluma dönüşeceğimizi düşünüyorum. Kadınlar egemen olursa, onlara yönelen şiddetin azalacağı görüşündeyim. Sonuçta bir erkeği de yetiştiren kadın.

Çok küçük yaşlarda da fanatik hayranlarınız var. Onları düşünerek mi yazıyorsunuz şarkılarınızı?

Sadece kendimi ya da dinleyici kitlemi değil; genel hayatın içinde yaşanılan her şeyi düşünerek yazıyorum şarkılarımı. Yaptığım şarkıların bir çoğu sosyal içeriklidir. Ben biraz da mizah versiyonunda yaptığım için belki ters tepki alabiliyorum. Ama şarkıyı baştan sonuna kadar ve biraz da düşünerek dinlediğiniz zaman; her şeyin gerçek olduğunu görebilirsiniz.

BANA KARŞI ÖNYARGI VAR

Hayattaki yaşanılanları mizahi yönüyle ele alan sanatçılarımız arasında Barış Manço da vardı...

'Domates Biber Patlıcan' gibi... Barış Manço çok iyi bir müzik adamıydı. 'Domates Biber Patlıcan'; hem sosyal içerikli, hem de mizahi yönü olan bir şarkı. Kendisini ispatlamış bir müzik adamı olduğu için "Dur bakalım ne demiş" derlerdi. Fakat ben uzun yıllardır piyasada olmadığım ve daha yeni bir yerlere geldiğim için bana önyargılı yaklaşılıyor. Burada Barış Manço'nun büyüklüğünü ve unutulmaz olduğunu da görüyoruz. Benim yolum daha çok uzun. Mesela benim en sosyal içerikli şarkılarımdan birisi de 'Şapur Şupur'dur. Nakaratı bu olduğu için şarkı anlamsız geliyor. Fakat baştan sona kadar dinlerseniz, ne cümlelerin olduğunu göreceksiniz. Orada hayatı anlatıyorum.

AŞKIN FIKIR FIKIR HALİNİ SEVİYORUM

Sevgiliniz var mı?

Yok. Aslında sekiz ay önce biri vardı ama devamını getiremedik. Onun isteğini yerine getirmiş olsaydım, işimi ihmal etmiş olurdum. Ondan dolayı ayrıldık. İşime saygı gösterilmesini isterim. Kız arkadaşımın isteklerini gerçekleştiremedim, onu mutlu edemedim ve ayrıldık. Evliliği düşünmek için ilişkiye daha fazla zaman ayırmak gerekiyor.

BEN AŞK ADAMIYIM

Peki aşka inanıyor musunuz?

"Aşık olanın gözü bir şeyi görmez" derler, sizce de öyle mi? Evet, aşk gözü kör edebilir. Ben aşkın ne olduğunu bilirim, aşk adamıyım. Ama aşkı kendini kaybetmeden yaşamalısın. "Aşık adam beste yapar" derler; yok öyle bir şey. Yıllar sonra o duygular yazıya dökülür. Ben aşkın fıkır fıkır halini seviyorum. Aşk insanı ya kör eder, ya derbeder ya da çok mutlu... Bunun ortasını bulmak zor. Evliliği ileride düşünüyorum.

BENİM İÇİN KENDİNİ JİLETLEYEN OLMADI

Geldiğiniz noktadan memnun musunuz? Çok fanatik hayranlarınız var; bundan korkuyor musunuz?

Geldiğim noktadan mutluyum, umarım daha da iyi olurum. Her sanatçının fanatik hayranları vardır. Bugüne kadar fanatiklerimin tehlikeli bir davranışıyla karşılaşmadım. Konserlerimde kendini jiletleyenler olmadı!

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Barış Manço Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title