Haberler

Maganda Kurşunuyla Ölen Davulcu İçin Arkadaşları 'Silaha Hayır' Dedi

Giresun'da geçen cuma gecesi kına gecesinde davul çalarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden 25 yaşındaki Çınar Akkaya için arkadaşları 'Silaha Hayır' eylemi düzenledi.

Giresun'da geçen cuma gecesi kına gecesinde davul çalarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden 25 yaşındaki Çınar Akkaya için arkadaşları 'Silaha Hayır' eylemi düzenledi.

Giresunlu Müzisyenler Grubu'nun organize ettiği Atatürk Meydanı'ndaki eyleme Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, Çınar Akkaya'nın babası Mustafa, annesi Müzeyyen, ağabeyi Çağatay Akkaya, akrabaları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Eyleme katılanlar Çınar Akkaya'nın fotoğrafını taşıdı, cenazesindeki 'Silaha Hayır' pankartı da alanda yer aldı.

SİLAHA HAYIR

Grup adına açıklama yapan yöresel ses sanatçısı Güler Öztürk, düğün ve eğlencelerde yaralanmalara ve ölümlere neden olan ateşli silahların kullanılmaması için seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Birkaç gün önce bir düğünde çok sevilen Çınar Akkaya'nın nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybettiğini hatırlatan Öztürk şöyle konuştu:

"Böyle acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Amacımız asla kimseyi suçlu ya da suçsuz göstermek değildir. Amacımız bundan sonra yapılacak olan düğün törenleri, maç kutlamaları gibi etkinliklerde ateşli silahların, havai fişeklerin, torpillerin ve maytapların kullanılmasını önlemektir. Birçok müzisyen arkadaşımız hemen hemen her düğün töreninde mutlaka ateşli silah ve torpile maruz kalmış ve hatta yaralananlar bile olmuştur. Silah kullanmak eskiden olduğu gibi bir gurur ve büyüklük göstergesi değildir. İnsanları rahatsız etmekten başka bir şey değildir. Düğünde silah ateşlemenin cesaretin değil cehaletin göstergesi olduğunu, silahın eğlendirmediğini, neşelendirmediğini, yalnızca zarar verdiğini veya öldürdüğünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu nedenle evlenenlerin mutluluklarına gölge düşürmemek adına tüm Giresunluları daha duyarlı olmaya davet ediyor ve 'Silaha hayır' diyoruz."

"Hepimiz biliyoruz ki düğünler dostluğun, beraberliğin ve yardımlaşmanın yaşandığı güzel anlardır. Lütfen artık bu ortamlarda eller silaha gitmesin, canlar yanmasın, ocaklar sönmesin ve başka Çınar'lar ölmesin" diyerek konuşmasını sürdüren Güler Öztürk, yetkilileri de göreve çağırdı, düğünlerde, kutlamalarda silah veya patlayıcıların kullanılmaması için her türlü önlemin alınmasını istedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKSU'DAN DA DESTEK

Eyleme katılarak aileye başsağlığı dileyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da acıyı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Çok sevdiğimiz ve belediyenin çalışmalarında da yer alan arkadaşımız hiç tasvip etmediğimiz maganda kurşunuyla hayatını kaybetti. Maalesef bunu Türkiye'de hala bitiremedik. Hala canlar, küçük çocuklar ölüyor. Buna artık 'dur' deme zamanı geldi. O kadar bilinçsiz silah kullanımı var ki bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Hepimiz bunun için buradayız. Yeni Çınar'lar yanmasın, Çınar'lar yaşasın. Ailesine sabırlar diliyorum ve düğünlerde 'Silaha hayır' diyorum." - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerim Aksu Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title