Haberler

Lösemili Çocukların Tedavisinde Tıp Dışı Arayışlara Tepki

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Öğretim Üyesi ve Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, Lösemili Çocukların Tedavisi İçin Bazı Ailelerin Tıp Dışı Arayışlara Girmesine Tepki Gösterdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi ve Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, lösemili çocukların tedavisi için bazı ailelerin tıp dışı arayışlara girmesine tepki gösterdi.

Samsun Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde "Lösemi" konulu konferans veren Prof. Dr. Davut Albayrak, hastalığın toplum tarafından yakından tanınmasının önemine dikkat çekerek, "Duyuyoruz ki lösemili hastalar için tıp dışı uygulamalardan medet umuluyormuş. Bu son derece yanlış. Tıbbi tedavinin dışında çare arayanlara sesleniyorum; bu hastalığın şifası tıbbi tedavidedir. Hastalıkla bilinçli mücadele şart. Bugün gelişmiş ülkelerde uygulanan tedavi ülkemizde ve üniversitemizin tıp fakültesi hastanesinde de uygulanmaktadır. Sonuçlar da başarılıdır" dedi.

Konferansta, 1998 yılında çocuğunu lösemiden kaybeden Kenan Öztürk de bir konuşma yaptı. Öztürk, "Yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Biz o yarını 27 Mart 1990'da yaşadık ve lösemiyle tanıştık. Yaklaşık 17 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. 8 sene çocuğumuzun tedavisiyle uğraştık. 9 yıldır da başka çocuklar ölmesin diye çabalıyoruz. İnsanlarımız lösemi hastalığına karşı el ele vermeli" diye konuştu.

(AG-SA)

30.03.2007 18:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title