Haberler

Lailapas-Karşıyaka Maçından Notlar

Türkiye ile Yunanistan arasında 84 yıl önce oynanan ilk dostluk maçı olarak bilinen ancak yağışlı hava nedeniyle sadece 3 dakika oynanabilen Lailapas Karşıyaka müsabakasına Fafalion Stadı'nda devam edildi Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, müsabakanın başında Yunan ekibi Lailapas'ın formasını giyerken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Karşıyaka'nın takım kaptanı olarak sahaya çıktı.

Sakız Adası'nda 7 Aralık 1930'da Lailapas ile Karşıyaka oynanmaya başlanan ancak yağışlı hava nedeniyle sadece 3 dakika devam edilebilen müsabakanın iki ekibi yıllar sonra Sakız Adası'nda karşılaştı.

İki kulübün yöneticilerinin girişimleriyle Fafailon Stadı'nda kaldığı yerden devam edilen müsabaka için İzmir'den Sakız Adası'na gelen Karşıyakalı taraftarlarla Lailapas seyircileri Türk ve Yunan bayraklarıyla donatılan statta müsabakayı birlikte takip etti.

Yusuf Şimşek rakip oldu

Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Yunan ekibi Lailapas'ın formasını giyerken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Karşıyaka'nın takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Yusuf Şimşek ve Hüseyin Mutlu Akpınar daha sonra formalarını değiştirerek farklı takımlara geçtiler.

Yunanlı futbolcular, Karşıyakalı meslektaşlarını stada geldiklerinde alkışlarla karşılarken, Lailapaslı oyuncular ısınmaya arkalarında Yunanca "84 yıl sonra, Lailapas-Karşıyaka" yazılı tişörtlerle çıktı.

Karşıyakalı taraftarlar stada Türkçe ve Yunanca "Anneler kutsaldır", "Dostluk her zaman kazanır" yazılı pankartlar astılar.

Müsabakayı Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da takip etti. - Yunanistan

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Yusuf Şimşek Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title