Haberler

Kuveyt'teki "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"

Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak'ın yeniden imarı projelerine destek taahhüdünde bulundu.

Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Irak'ın yeniden imarı projelerine destek taahhüdünde bulundu.

Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir dizi yatırım ve kredi sağlayacağını söyledi.

Al Sani, Katar'ın Irak'ın yeniden imarı yönündeki çabalarının altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ise ülkesinin Irak'ın yeniden imarı projeleri için 1,5 milyar dolar tahsis edeceğini belirtti.

Cubeyr, "Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Konseyi"nin kurulmasının, ikili ilişkileri daha üst düzeye yükseltmek amacıyla ortaya konulan karşılıklı çabaların sonucu olduğunu söyledi.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş da Irak'ın yeniden imarı sürecine ülkesinin 500 milyon dolar değerinde destek sağlayacağını kaydetti.

Kuveyt'te Irak'ın yeniden imarı temasıyla dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katılıyor.

Konferansa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını açıklamıştı.

Iraklı yetkililer, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan ülkenin batı ve kuzey bölgelerinin yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Kuveyt Katar Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title