Haberler

Kütahya: Urgan Teknolojiye Yenik Düştü

Kendirden Yapılan Urganların Yerini Naylon Urganların Almaya Başlamasıyla, Bu Sektöre Emek Verenlerin Sayısı Giderek Azalıyor.

Kendirden yapılan urganların yerini naylon urganların almaya başlamasıyla, bu sektöre emek verenlerin sayısı giderek azalıyor.

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Beyce Beldesi'nde, birkaç yıl öncesine kadar sayıları 500 dolayında olan urgancılardan günümüzde birkaç kişi kaldı. Bunlardan biri olan Abdullah Biricik (80), zor bir meslek olan urgancılığın da diğer birçok el emeği ve göz nuru sanatlar gibi teknolojiye yenildiğini belirterek, "Eskiden yaptığımız urganları almak için ülkenin dört bir yanından toptancılar ayağımıza gelirdi. Şimdi ise urganlarımızı satmak için diyar diyar dolaşıyoruz. Halk ucuz olduğu için naylon urganları tercih ediyor. Bu yüzden bir dönemin en gözde mesleği olan urgancılık tarihe karışmak üzere" diye dert yandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title