Haberler

Kütahya: Hisarcık'ta Tarihi Para Sergisi

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, Çok Programlı Lisesi'nin Öğretmen ve Öğrencileri Osmanlı Döneminden Bu Yana Basılan Madeni ve Kağıt Paraların Teşhir Edildiği Bir Sergi Açtı.

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, Çok Programlı Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri Osmanlı döneminden bu yana basılan madeni ve kağıt paraların teşhir edildiği bir sergi açtı.

Hisarcık Çok Programlı Lisesi fizik öğretmeni tarafından tertiplenen tarihi paralar sergisinde sergilenen madeni ve kağıt paralar öğretmen ve öğrencilerden temin edildi. Sergiyi düzenleyen ve zengin tarihi para koleksiyonuna sahip olan fizik öğretmeni İsa Çetin, "Küçük yaşlardan beri tarihi para koleksiyonu yapmaktayım. Bu paraları halkın beğenisine sunmak amacıyla tarihi para sergisi açmaya karar verdik. Dönem çok uzun olduğu için sergi öncesi hazırlık aşaması 2 ayı buldu. Öğretmen arkadaşlar ve öğrencilerin ellerinde bulunan tedavülden kalkan paraları getirmeleri ve benim de yıllardır biriktirdiğim tarihi kağıt ve madeni paralarla lise toplantı salonunda tarihi paralar sergisini açtık. Bu sergide Osmanlı'da ilk paranın basıldığı dönemden başlayarak dönemimizdeki 100 YTL'ye kadar tüm kağıt ve madeni paraların asılları ve örnekleri bulunmaktadır. Ayrıca Çanakkale Savaşları'nda Gönenli üstteğmen Mehmet Muzaffer'in taklit para yaparak Yahudiler'den lastik satın aldığı para örneği de sergilenmektedir. Yabancı paralar için de ayrı bir bölüm açtık. Tarihi paralar sergisine halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri sevindirmiştir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title