Haberler

Kütahya-Devlet Bakanı Aliye Kavaf Kütahya'da

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, sosyal hizmetler çatısı altında yaşayan çocuk ve gençlere verdikleri hizmeti bir lütuf değil hak eksenli bir anlayışla sürdürdüklerini söyledi.

Devlet Bakanı Aliye Kavaf, sosyal hizmetler çatısı altında yaşayan çocuk ve gençlere verdikleri hizmeti bir lütuf değil hak eksenli bir anlayışla sürdürdüklerini söyledi. Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Kütahya'ya gelen bakan Aliye Kavaf ilk olarak Vali Kenan Çiftçi'yi ardından da AK Parti'li Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir süre görüşen Aliye Kavaf, ardından tarihi evlerin bulunduğu Germiyan Sokağı'nı, Kent Tarihi Müzesi, Cemile Gül El Sanatları Merkezi ile Aysel Yükselener Sanat Evi'ni gezdi.

Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nin açılış törenine katılan Kavaf burada yaptığı konuşmada kimsesiz çocuklar yönelik hizmetleri en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Bakan Aliye Kavaf şunları kaydetti: "Sosyal Hizmetler kuruluşu çatısı altında yaşayan çocuk ve gençlerimize yönelik hizmetlerimizi bir lütuf olarak değil, hak eksenli bir anlayışla sürdürüyoruz. Yeni hizmet modellerimizi aile merkezli bir anlayışı temel alarak oluşturduk. Kurum olarak önceliğimiz, ihtiyaç sahiplerinin mümkün olduğunca ailelerinin yanında desteklenmesidir. Bu çerçevede aileye dönüş ve aile yanında destek uygulaması ile 2005 yılından bu yana ekonomik yoksulluk nedeniyle çocukların kurum koruması altına alınmasından vazgeçilmiştir. Daha önce ekonomik sebeplerle koruma altına alınan çocuklar da ailelerinin yanına döndürülmüş ve kendi öz aileleri yanında desteklenmeye devam edilmektedir. Çünkü gerekli güvenlik koşullarının sağlanması kaydıyla her çocuk için en uygun ve en iyi yetişme ortamı kendi öz ailesinin yanıdır. Bu kapsamda ülke genelinde 29 bin 920 çocuğumuzu ailesinin yanında desteklemekteyiz. Ailesi olmayan çocuklara ise sevgi evi ve çocuk evi dediğimiz tamamen yeni bir hizmet anlayışına göre oluşturulan, aile sıcaklığının yaşandığı yerlerde hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde 32 sevgi evi sitesinde yer alan 235 villa tipi evde 1888 çocuğumuz kalıyor. Hayata geçirilen her sevgi evi ile çocuklarımızın aile ortamına benzeyen bir yapı içinde büyümeleri hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Tamamen müstakil ev tarzında olan binalarımızda her evde maksimum 10 çocuğa veya gence hizmet verilmektedir. Çocuklarımızın temel ihtiyaçlarının yanı sıra ders çalışma, televizyon ve bilgisayar gibi tüm ihtiyaçları evlerde karşılanmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title