Haberler

Kuşadası'nda Azeriler'den Nevruz Kutlaması

Kuşadası ve Çevresinde Yaşayan Azeri ve Çerkez Kökenlilerin Ağırlıkta Olduğu 500'den Fazla Vatandaş, Kuşadası Şoförler Odası Sosyal Tesislerinde Nevruz Sebebiyle Bir Araya Geldi.

Kuşadası ve çevresinde yaşayan Azeri ve Çerkez kökenlilerin ağırlıkta olduğu 500'den fazla vatandaş, Kuşadası Şoförler Odası Sosyal Tesislerinde Nevruz sebebiyle bir araya geldi.

Etkinliğe, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Fikret Aras, CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altüngün ve MHP Kuşadası İlçe Başkanı Cemal Sarı da katıldı. Nevruz kutlamaları nedeniyle buluşan vatandaşlar hem mangal yakıp piknik yaptı hem de yöresel halk oyunlarını sergiledi. Şenlik sırasında çeşitli yöresel yarışmalar yapıldı. Nevruz kutlamalarına katılanlar, koyunların arka ayağının ekleminden çıkan kemikle Aşık oyunu oynadı.

Kuşadası'ndaki nevruz kutlamalarını organize eden Kuşadası Azeriler Derneği Başkanı Mürsel Kızıldağ, baharın gelişini simgeleyen nevruzu kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek, etkinlik sırasında kültürlerini sergilediklerini ve çeşitli yöresel oyun oynadıklarını söyledi. Şenliğe katılan vatandaşlar ise baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'u kutlamaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.

(ZH-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title