Haberler

'Kuran ve Evrensel Mesajı' Sempozyumu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 'Batı Ülkelerindeki Karikatür Krizleri ve İslam ile İlgili İncitici Sözler, Bizim Kendi Dünyamızda Bir Başka Olumlu Sonuca Yol Açtı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 'Batı ülkelerindeki karikatür krizleri ve İslam ile ilgili incitici sözler, bizim kendi dünyamızda bir başka olumlu sonuca yol açtı. Peygamber efendimizi ne kadar çok sevdiğimizi bir kez daha fark ettik' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Kuran ve Evrensel Mesajı' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, 20 Nisan 571 yılında Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği belirtti.

Kur'an'ın dünyaya inmeye başlamasının üzerinden de 1400 yıl geçtiğini ifade eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:

'Hz. Muhammed'i ve Kur'an'ı daha iyi anlayalım, tanıyalım, onları gönül dünyamıza indirelim ve onlardan feyzalalım. Bu niyetle yola çıkıp 2010'u Kuran Yılı ilan ettik. Kutlu doğum haftalarında da Peygamber sevgisi hepimizi birleştiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 72,5 milyon insanın başkanlığıdır. Diyanet İşleri Başkanılığı, Cumhuriyetimizin temel bir kuruluşudur. Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin vasıtasıyla bütün dünyaya gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz, Kur'an'ı 23 yıllık peygamberliğinde bizzat uygulayıp, bize yol çizdi. Kur'an'ın hayatımızı aydınlatması ve hayatımıza rehber olması için onu anlamız, kavramamız ve fark etmemiz gerekiyor. Güzel ahlak da bütün davranışlarımızı olgulaştıran ve güzelleştiren bir üst dindarlık derecesidir. Dindarlığı sadece belirli kalıplarda, belirli şekillerde aramak, onun özünü fark etmemektir. Peygamber Efendimiz kendisine taş atanlara beddua değil dua etti.'

Bardakoğlu, Batı'da karikatür krizlerinin ortaya çıktığını anımsatarak, 'Batı'da belirli çevrelerin İslam karşıtlığı nüksetiyor. Bunu bütün Batı'ya mal etmemiz doğru değil. Batı ülkelerindeki karikatür krizleri ve İslam ile ilgili incitici sözler, bizim kendi dünyamızda bir başka olumlu sonuca yol açtı. Peygamber Efendimizi ne kadar çok sevdiğimizi bir kez daha fark ettik. Olayların ardından insanlar Peygamberine karşı duyduğu sevgiyi yeniden keşfetti' dedi

- 'BATI ÜLKELERİ GÜVENLİK KAYGISIYLA DİNİ ELE ALIYOR'-

Bardakoğlu, Batı ülkelerinin dini, sevgi, saygı ve rahmet gözüyle değil güvenlik çerçevesinde ele aldığını belirterek, şunları söyledi:

'Batı ülkeleri güvenlik kaygısıyla dini ve dini konuları ele alıyorlar. Doğada da ne yazık ki, ne Türkiye'mizin Diyanet İşleri Başkanlığı gibi istikrarı olan kuşatıcı bir din kurumu var, ne de ilahiyat fakültelerimiz gibi dini bilimsel seviyede, üniversal anlayışla ele alan kurumlar var. İkisi de olmadığından Doğu'daki birçok ülkede dinde arzu etmediğimiz dini örnekler üretilebiliyor, onaylanabiliyor ve desteklenebiliyor. Bütün bu iki dünya arasında Türkiye, dini, Kur'an'ı ve Peygamber'i anlama, Peygamber'i 21'inci yüzyıla taşıma açısından iyi bir örnektir. Bizim dindarlığımız 21'inci yüzyıl dindarlığı olmalıdır.'

Konuşmanın ardından Bardakoğlu, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr Fazıl Tekin ve hayırseverlere plaket verdi. Bardakoğlu, daha sonra Kutlu Doğum Haftası anısına sempozyuma katılanlara gül hediye etti.

Sempozyuma, Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil de katıldı.

(DA-TAR-NİS) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title