Haberler

Kur'an Kursları Arası Esma-Ül Hüsna'yı Ezbere Okuma Yarışması Düzenlendi

Nevşehir İl Müftülüğünce 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kur'an kursu öğrencileri arasında "Esma-ül Hüsna'yı Ezbere Okuma Yarışması" düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğünce 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kur'an kursu öğrencileri arasında "Esma-ül Hüsna'yı Ezbere Okuma Yarışması" düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen yarışmaya il merkezi, kasaba ve köylerinden 24 Kur'an kursu katıldı.

Yarışmada juri heyeti İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden ve Şube Müdürü Mustafa Aktaş'tan oluştu.

Yarışma öncesinde konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Esma-ül Hüsna diye isimlendirilen Allah'ın güzel isimlerinin ezberlenmesinin ve her alanda hatırlanmasının öneminden bahsederek; "Yüce Rabbimizin birçok isimleri vardır. Bunların bazılarını Kur'an-ı kerimde zikretmiştir. Bazılarını da bildirmemiştir. Kur'an da "Allah'tan başka ilah yoktur. O'nun Esma-ul Hüsna (çok güzel isimleri) vardır" Buyurmuş sayılarını vermemiştir. 99 ismi bize Hadisi Şerifte bildirilmiş ve Onlarla dua etmek hem Kur'an da hem Hadisi Şeriflerde tavsiye edilmiştir. Kur'an kursu öğrencilerimizin tertemiz hafızalarına Allah'ın isimlerini yazmalarını, onlarla dua etmelerini O isimlerin ışığında şuurlu birer kul olmalarını arzu ettik ve bu yarışmayı düzenledik. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum. Ailelerine ve salonu doldurarak onları destekleyen siz kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah hiçbir zaman birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın" dedi.

24 Kur'an kursundan 24 bayan öğrencinin katıldığı 'Esma-ül Hüsna Yarışması'nda yarışmacılar baştan sona kadar Allah'ın güzel isimlerini Arapça olarak okudular. Arapça telaffuz okuma ve akıcılığın değerlendirildiği puanlama neticesinde Üftade Kur'an kursu öğrencisi Seher Gül birinci olurken, Merkez Armağanlar Kur'an kursu öğrencisi Hatice Topaktaş ikinci, Şeyh Şamil Kur'an kursu öğrencisi Behice Bağcı ve Üftade Kur'an kursu öğrencisi Bahriye Civelek' te üçüncü oldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Öztürk Kapadokya Nevşehir Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title