Haberler

Kur'an Kursları 27 Haziranda Başlıyor

Kahta Müftülüğünce yaz döneminde açılan Kur'an kurslarının 27 Haziran Pazartesi günü başlayacağı bildirdi.

Kahta Müftülüğünce yaz döneminde açılan Kur'an kurslarının 27 Haziran Pazartesi günü başlayacağı bildirdi.

Kahta Müftüsü Burhan Barut, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen Kur'an-ı Kerim kurslarının 27 Haziran'26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

İhtiyaç olduğu takdirde aynı camide, farklı saatlerde düzenlenecek kurslar için din hizmetleri sınıfında çalışan personel ile sözleşmeli öğreticiler, imam hatipler ve geçici öğreticilerden görevlendirmeler yapılacağını ifade eden Barut, şu bilgileri verdi:

"Kurslarda eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak, öğrencilerin tatilde oldukları bilinciyle yürütülecek. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Milli Eğitim Müdürlüklerinden izin alınmak suretiyle kurslar düzenlenebilinecek.

Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, onlara güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilerek iyi ilişkiler kurulacak, kursta bulunmalarının önemi ve amacı anlatılacak. Kursa iştirak eden öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra din kültürü ve dinimizin temel esasları, uygun seviyeyle öğretilecek. "

Barut, Kur'an Kursuna kayıt yaptırmak isteyenlerin öğrenim belgesi ve öğrenci velisinin imzalı dilekçe ile başvurması gerektiğini kaydetti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title