Haberler

Üsküp'te Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Üsküp'teki bazı ülkelerin büyükelçilerinin eşleri ile davetliler katıldı. Etkinlikte, Ege Bölgesi'nin sevilen yemeklerinden zeytinyağlı yaprak sarması yapımı gösterildi ve yapılan yaprak sarmaları jüri tarafından değerlendirildi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde geleneksel hale gelmiştir.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Türk Mutfağı Haftası" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un eşi Şeyma Nur Ulusoy tarafından "Tarih, Kültür ve Doğanın Buluşması: Turkaegean Lezzetleri" konseptinde düzenlenen etkinliğe, Üsküp'teki bazı ülkelerin büyükelçilerinin eşleri ile davetliler katıldı.

Yemek daveti öncesinde, Ege Bölgesi'nin sevilen yemeklerinden zeytinyağlı yaprak sarmasının yapım aşaması gösterildi.

Konuklar arasında düzenlenen yarışmaya katılanların yaptığı yaprak sarmaları, profesyonel jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmayı, Çin'in Üsküp Büyükelçisi'nin eşi Yuanchu Yang kazandı.

Şeyma Nur Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ünlü şef ve akademisyenlerin desteğiyle başlatılan çalışma sonucunda, zengin Türk mutfağının lezzetlerinden oluşan asırlık tariflerle "Türk Mutfağı" kitabının yayımlandığını anımsattı.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde bu vesileyle "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini belirten Ulusoy, "Mutfak, sadece hayatta kalabilmek için elzem beslenme ihtiyacını gidermenin çok daha ötesinde anlamlar içermekte, bireyler ve farklı kültürler arası etkileşimin önemli unsurları arasında yer almaktadır. Türk mutfağı, beslendiği geniş coğrafi havzalar dolayısıyla hem Orta Doğu hem Balkan hem Akdeniz ve Ege hem Kafkas ve Orta Asya mutfaklarıyla etkileşim içinde olmuştur." diye konuştu.

Asırlık geleneklerden beslenen Türk mutfağının, farklı bölgelerden ilham alan enfes tarifleriyle her damağa hitap edebilecek geniş bir yelpazeye sahip olduğunu vurgulayan Ulusoy, uzun tarihi ilişkileri çerçevesinde Kuzey Makedonya ile de mutfaklarının içi içe geçtiğini, börek, kuru fasulye, köfte, sarma gibi birçok lezzeti sofralara aldıklarını söyledi.

Bu yılın "Türk Mutfağı Haftası" konseptini, Ege Bölgesi'nin geleneksel olarak sağlıklı ve sürdürülebilir Akdeniz tipi beslenme şeklini ve lezzetlerini öne çıkaracak Türk-Ege mutfağı menüsünün oluşturduğunu anlatan Ulusoy, "Bu bölgemizin tariflerinde zeytinyağı, zeytin, yeşillik, sebzeler, yöresel peynir ve zeytinyağlı lezzetler öne çıkmaktadır. Sizlerin de aşina olduğunuz bazı lezzetleri bugün sizlerle buluşturacağız." dedi.

Konuşma ve yarışmanın ardından, Ege Bölgesi lezzetleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Makedonya Türkiye Zeytin Üsküp Ege Kültür Sanat Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title