Haberler

Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali Başlıyor

Güncelleme:

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali 25 Ağustos'ta başlıyor. Festival kapsamında pişmaniye yapım atölyeleri, yarışmalar, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

İzmit Belediyesi'nin kentin lezzetlerinden pişmaniyenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla düzenleyeceği 'Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali' 25 Ağustos'ta başlıyor.

İzmit Belediyesi ile ilgili kurum ve kuruluşların ortaklığıyla bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali, 25 Ağustos'ta İzmit Kent Meydanı'nda başlıyor. 25-27 Ağustos tarihlerinde kentin farklı noktalarında birbirinden keyifli etkinliklerle hem İzmit'in pişmaniye üreticileri vatandaşlarla bir araya gelecek hem de İzmitliler eğlence dolu 3 gün geçirecek.

Festival kapsamında pişmaniye yapım atölyeleri, yarışmalar ve söyleşilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen bando ve halk dansları toplulukları kentin dört bir yanında performans sergileyecek. İzmit'in sevilen sanatçısı Bülent Tamer, 25 Ağustos Cuma akşamı saat 17.00'de İzmitlilere konser verecek. Konserin ardından saat 18.30'da Kültür Tepesi'nden Festival Korteji başlayacak.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ GELİYOR

İzmitli pişmaniye üreticileri festival boyunca İzmit Kent Meydanı'nda kurulacak stantlarda ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak. 26 Ağustos Cumartesi günü MasterChef yarışmacısı Tahsin Küçük'ün söyleşisi gerçekleşecek. Ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici de 26 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'de İzmit Kent Meydanı'nda sahne alacak. Festival, 27 Ağustos Pazar günü düzenlenecek festival koreografi performansı ve dans gruplarının performans sunumlarının yer alacağı Gala Gecesi ile taçlanacak.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

İzmit Belediyesi Turizm Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title