Haberler

Paris Belediyesi'nden Ceylan'a Madalya

Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, Yarın Düzenlenecek Törende, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a Kentin Simgesel "Büyük Madalyasını" Takdim Edecek.

Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, yarın düzenlenecek törende, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a kentin simgesel "büyük madalyasını" takdim edecek. Paris Belediyesi tarafından ilk kez 1911 yılında oluşturulan ödül, Paris halkına sanatsal açıdan katkıda bulunan şahsiyetlere veriliyor.

Paris Belediyesi, bu yıl Paris Uluslararası Film Festivali'nde, Cannes  Film Festivali'nde geçen yıl "Üç Maymun" filmiyle en iyi yönetmen ödülünü alan  Nuri Bilge Ceylan için özel bir bölüm düzenliyor.

NURİ BİLGE CEYLAN, PARİSLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞTU

Bu yıl yedincisi düzenlenen festival kapsamında dün Nuri Bilge Ceylan'ın  da katılımıyla ünlü yönetmenin "İklimler" filmi gösterilmişti. Ceylan, filmin  gösteriminden sonra, sinemaseverlerin sorularını yanıtlamıştı.

Festival boyunca ünlü yönetmenin diğer yapıtları da Parisli  sinemaseverlerle buluşacak.

Fransa'da devam eden "Türk Mevsimi" etkinlikleri dolayısıyla Türkiye, bu  yılki sinema festivalinin onur konuğu. Bundan dolayı bu yıl Türkiye'den yaklaşık  40 film gösterilecek.

Reha Erdem, Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenler için de özel gecelerin  düzenleneceği festivalde, yine Türk bilimkurgu filmleri, Almanya'da doğmuş Türk  yönetmenlerin filmleri, özel kategorilerde gösterime girecek.

Semih Kaplanoğlu ve Pelin Esmer de filmleri gösterilecek yönetmenler  arasında yer alıyor.

Fransız yönetmen Bruno Podalydes'nin, "Versailles Rive Droite" filminin  gösterimiyle 2 Temmuzda başlayan festival, 13 Temmuzda Amerikalı yönetmen Ang  Lee'nin "Taking Woodstock" filminin gösterimiyle sona erecek.

Festivalde, dünyanın dört bir yanından 300'ü aşkın film izleyiciyle  buluşacak. Yarışma bölümünde ise 1028 film arasından seçilen 12'si, "jüri ödülü"  ve "halk ödülü" için yarışacak.

Festivalde ayrıca 1007 film arasından seçilen 17'si, kısa metrajlı film  ödülü için yarışacak. Festivalde, bu yıl ünlü oyuncu Claudia Cardinale ve  Jean-Pierre Leaud'a "özel saygı ödülü" verilecek.

Festival programında, sinema üzerine sergi, açık oturumlar ve çeşitli  konserler de yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title