Haberler

Oyuncaklar Ülkesine Yolculuk

Güncelleme:

İstanbul Oyuncak Müzesi Mart Ayı Etkinlikleri

Kuş Yuvası Atölye Çalışması

Bu çalışmada farklı malzemelerle (keçe, oyun hamuru ve dal parçaları) ağaçlara kuş yuvası kuracaklar. Hayallerdeki kuşların hayat bulacağı bu çalışmaya çocuklar aileleri ile birlikte katılabilecek.

13 Mart Pazar

Saat: 13.00–14.00

Yaş Grubu: 3 Yaş ve üzeri

Ücret 20 TL.

Tahta oyuncak boyama atölyesi

Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir.

Atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece her Cumartesi-Pazar gerçekleşecek etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi sizleri illüzyon sanatı ile buluşturuyor…

Selim Başarır ve İstanbul Magic Academy illüzyonistleri tarafından dört sezon boyunca her hafta gönüllü olarak sunulan İllüzyon Gösterileri, beşinci yılına girerken yine sürprizler ve yeniliklerle karşınızda…

Gösteri Selim Başarır, Özgür Özdural, Nedim Güzel, Utku Aldoğan ve Barış Çeviker tarafından gönüllü olarak sunulacaktır. Koltuk sayımız sınırlı olduğundan gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Gösteri Tarihleri: 6 Mart Pazar/ 13 Mart Pazar/ 27 Mart Pazar

Saat:14.00

Yaş Grubu: 7 yaş ve üzeri

Gösterimiz müze ziyaretçilerine ücretsizdir.

OYUNCAKLAR ÜLKESİNE YOLCULUK

Kartal Sanat Tiyatrosunun hazırlayıp sunduğu oyun; masal kahramanlarından Pinokyo ile Anadolu'da yaşamış, saflığı, dürüstlüğü, iyiliği ile masallarımıza konu olmuş Keloğlan'ın oyuncak müzesinde çocuklarla buluşmasıyla başlıyor.

Oyuncaklar Ülkesine Yolculuk; sevgi, barış ve birlikte üretim için çocuklara oyun yoluyla geleceğin kapılarını aralıyor…

Şubat Ayı Oyun Tarihleri: 5 Mart Cumartesi- 12 Mart Cumartesi

Saat: 13.30

Bilet Ücretleri: 15 TL. ( Müze giriş ücreti dâhildir.)

Yerimiz sınırlı olduğu için gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

"Faber Castell ile Eğlenceli Cumartesiler"

Uzman eğitimciler ile 4-8 yaş arası çocuklar için düzenlenen atölye çalışmasında Faber-Castell ürünleriyle eğlenirken el becerilerini de geliştirecek olan çocuklar, atölye çalışması öncesinde müzeyi gezerek, mekânın masalsı dünyasıyla tanışacaklar.

Atölye Tarihleri ve isimleri:

5 Mart Cumartesi Saat 11.00 Kalemlerime Ev Yapıyorum& Kalemlik Yapıyorum Kil Hamuru ile

12 Mart Cumartesi Saat 11.00 Afrikaya Yolculuk

19 Mart Cumartesi Saat 11.00 Natürmort Nedir Haydi Resimleyelim

26 Mart Cumartesi Saat 11: 00 Benim Masal Kitabım

* Atölye çalışmaları müze ziyaretçilerine ücretsizdir. Müze giriş ücreti; tam bilet 8 TL, indirimli bilet 5 TL. İstanbul Oyuncak Müzesi'ndeki "Faber-Castell ile Eğlenceli Cumartesi" atölyelerine katılmak için 0 216 359 45 50 – 51 numaralı telefonları arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Ozmo Düşler Ülkesi

Çocuk kitapları yazarı Derya Edis'in gözetiminde Ozmo Düşler Ülkesi'ne katılacak çocuklar önce renkli bir masal eşliğinde müzeyi gezecekler. Ardından yapacakları atölye çalışması ile gezilerini daha eğlenceli hale getirecek olan çocuklar, Düş Ülke vatandaşlığına da hak kazanacak. Müzede kayıp arkadaşlarını arayan çocukları pek çok sürpriz ve ipucu bekliyor olacak.

Yaş Grubu: 6–9

Etkinlik ücreti: 10 TL. ( Müze girişi dâhildir)

İstanbul Oyuncak Müzesi sizleri Yasemin Sungur eşilğinde "KİTAP ile SOHBET'e" davet ediyor…

İstanbul Oyuncak Müzesi her Salı saat 11.00-13.00 arası Yasemin Sungur'un düzenlediği 'Kitap ile Sohbet' e ev sahipliği yapıyor. Zaman zaman yazarlarında eşlik ettiği sohbetlere kadın, erkek, genç, yaşlı dileyen herkes katılıyor.

Etkinliğin tarihi: Her Salı-Rezervasyon yaptırınız.

Saati: 11.00–13.00 arası

Seramik Atölyesi

Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık, kimi zaman yuva yaptık içinde barındık. Şimdi çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecekler.

Etkinlik Tarihi: 19 Mart Cumartesi

Saati: 14.00–15.00

Yaş Grubu:4–9

Etkinlik Ücreti: 25 TL. Müze girişi dâhildir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title