Haberler

İzmir'deki Smyrna Kazılarına Sponsor Desteği

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek.

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek.

Bayraklı'daki kazı alanında düzenlenen İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasındaki sponsorluk protokolü imza töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Anadolu'nun pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirtti.

Farklı uygarlıkların bu topraklarda eserler bıraktığını kaydeden Can, "Yerin üstü kadar altının çok büyük tarihsel zenginliğe sahip olduğu bir coğrafyadayız. Bunların açığa çıkarılması, insanlığa sunulması çok önemli." ifadesini kullanarak katkılarından dolayı İzmir Ticaret Odası yönetimine teşekkür etti.

"İzmir'in ilk kurulduğu yer"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir'in, çok zengin kültürel ve tarihi değerleri bulunduğuna dikkati çekerek, oda olarak kentin tarihi ve kültürel zenginliklerinin gün ışığına çıkartılması ve sergilenmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Oda olarak 2005-2009 yıllarında Smyrna kenti kazı ve restorasyon çalışmalarına destek olduklarını hatırlatan Demirtaş, "Bu sene sonuna kadar da 100 bin lira destek vereceğiz. Bayraklı Smyrna Antik Kenti'nin gezilebilir bir ören yeri haline getirilmesini istiyoruz. Smyrna, İzmir'in ilk kurulduğu yer. Buranın denizle buluşturulmasını da çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Frigya Kralı Tantalos'un mezarının kazı alanın üst kısmında, gecekonduların olduğu bölgede bulunduğunu anımsatan Demirtaş, çalışmaların bu bölgeye kaydırılması durumunda gerekli kamulaştırma bedellerini ödeyebileceklerini sözlerine ekledi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta ise İzmir'in Türkiye'de en fazla kazı yapılan ili olduğunu, bakanlığın kazılar için bu yıl 835 bin lira verdiğini dile getirerek, 1948 yılından beri kazıların yapıldığı Smyrna'nın gelecek yıl ören yeri olarak ziyarete açılması için çabaladıklarını belirtti.

Karaçanta, İzmir'e Ege Medeniyetler Müzesi yapılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bayraklı İzmir Kültür Sanat Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title