Haberler

Hıv'li Kan Verilen Çocuk Doktor Olmak İstiyor

Şanlıurfa'da 5 yıl önce tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve o tarihten bu yana tedavi gören 6,5 yaşındaki Y.Ç, doktor olup hastaları iyileştirmek istiyor Baba Mehmet Ç,: "Geçen yı...

EŞBER AYAYDIN - Şanlıurfa'da 5 yıl önce tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve o tarihten bu yana tedavi gören 7 yaşındaki çocuk, doktor olup hastaları iyileştirmek istiyor.

Baba Mehmet Ç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi süreci devam eden çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Oğlunun eğitimi hayatına geçen yıl başladığını derslerinde de başarılı olduğunu aktaran Mehmet Ç. "Geçen yıl karnesi çok iyiydi, şuanda ikinci sınıfa gidiyor. Derslerinde başarılı, okuldan geldikten sonra derslerine ailece yardımcı oluyoruz" dedi.

1 Aralık'ın "Dünya AIDS Günü" olduğunu anımsatan baba, bu hastalığa yakalanan herkese Allah'tan şifa diledi.

HIV'li kan verilen Y.Ç ise okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirterek, "Okulda güzel vakit geçiriyoruz, derslerime çalışıyorum, büyüyünce doktor olup hastaları iyileştirmek istiyorum" diye konuştu.

Küçük çocuk, boş olan vakitlerinde babası ve kardeşleriyle futbol oynayarak zaman geçirdiğini ifade etti.

Mahkeme süreci devam ediyor

Bu arada 2008'de yaşanan olayda 1,5 yaşındaki Y.Ç'ye HIV'li kan verilmesine neden olduğu iddia edilen hemşire A.B'ye Şanlıurfa 1. Sulh Ceza Mahkemesince verilen 5 aylık hapis cezası para cezasına çevrilmişti.

Taraflarca Yargıtay'a taşınan davanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı aleyhine açılan maddi ve manevi tazminat davası ise devam ediyor.

Ailenin avukatı Cevher Fehmi Dolap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınmasını istediği sağlık raporunun mahkemeye ulaştığını, tüm delilleri dosyaya eklediklerini ve davanın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Olay

Şanlıurfa'nın bir köyünde inşaat işçiliği yapan Mehmet Ç'nin, 2008'de 1,5 yaşında olan oğlu Y.Ç'nin üzerine çaydanlık devrilmiş, vücudunun sol bölümü yanmıştı.

Hastanede tedavi gördüğü sırada kendisine verilen kanda HIV virüsü tespit edilen çocuk, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti.

Yol ve tedavi masrafları karşılanan Y.Ç'nin tedavisi devam ediyor. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Hıv Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title