Haberler

Babylon Kasım Ayında Dopdolu

Güncelleme:

Brenna ve Sumru, Balkan Türkülerine Sevdalı İki Sıra Dışı Ses ve İki Eski Dost 9 Kasım Gunu Babylon'da.

Brenna ve Sumru, Balkan Türkülerine sevdalı iki sıra dışı ses ve iki eski dost. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir'i kapsayan "Kulak Misafiri" konserler dizisinde, bu ikili Balkan ve Türk ezgilerinde buluşarak beraber çalıp söylemenin keyfini seyircileriyle paylaşmaya devam ediyorlar.

9 Kasım Salı Akşamı Babylon'da sahne alacak ikiliye, usta müzisyenler Adam Good (ud ve tambura), Jesse Kotansky (keman) ile Hilde de Clerq (perküsyon) eşlik ediyor olacak.

Kulak Misafiri ve Ayde Mori albümlerinde yer alan sevilen parçaların yanı sıra, yalnızca bu beşliye has parçaların da yer alacağı performanslarında, Brenna ve Sumru Türkçe, Makedonca, Arnavutça, İngilizce ve Roman dilinde şarkılar söyleyecek. Sahnede ise mandolin, tambura ve ukulele gibi farklı enstrümanlarla boy gösterecekler.

Lou Rhodes Presents One Good Thing // 10 Kasım Çarşamba 21.30 // 30 TL – 20 TL

"Gorecki" ve "Gabriel" parçalarıyla büyük bir hayran kitlesi kazanan ünlü İngiliz trip-hop grubu Lamb'in buğulu sesi Lou Rhodes, geçtiğimiz sezon İzlanda'daki yanardağın azizliğine uğramış ve İstanbul konserini ertelemek durumunda kalmıştı. Şimdi bu çok özel ses, Babylon yeni sezon için İstanbul'da! Sadece 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan üçüncü solo albümü "One Good Thing"'in turnesi kapsamında Babylon'da İstanbullu hayranlarıyla buluşacak olan Rhodes, şimdiye kadar ona dünya çapında ün sağlayan Lamb dışında 808 State, Funkstorung ve The Cinematic Orchestra gibi bir çok ünlü gruba da vokaliyle destek vermişti.

Yeni albümü için Nick Drake ve Nico gibi isimlerden ilham alan Manchester'lı sanatçı, Lamb'in dağılmasının hemen ardından solo projelerine ağırlık verdi.

İlk albümü "Beloved One"'u kendi plak şirketi Infinite Bloom'dan çıkarttıktan hemen sonra Mercury Ödülleri'ne de aday gösterilen Lou Rhodes, solo projelerinde Lamb'in çizgisinden biraz sıyrılarak özellikle folk müziğin etkisinde kalırken bazı parçalarında Lamb'in o eklektik tarzını bize hatırlatmaktan geri kalmıyor.

Parçalarının düzenlemelerinde akustik gitar, keman ve perküsyona ağırlık veren Rhodes, solo konserlerinde eski Lamb parçalarına da sıkça yer veriyor. Bir nevi İstanbul'a baharın gelişini müjdeleyecek olan Lou Rhodes, bu sene Babylon'a misafir olacak en özel seslerden biri.

***Sessiz konserdir.

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/lourhodes.jpg

Hüsnü Şenlendirici Ensemble // 11 Kasım Perşembe 21.30 // 35 TL – 25 TL Masa 60 TL

Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici 25.sanat yılında yine Babylon sahnesinde. Hüsnü Şenlendirici Ensemble enstrümantal müzikte fark yaratmaya devam ediyor, yenilenmiş repertuarı ve sürpriz konuk sanatçılarla 25 yılın birikimini Babylon sahnesinde dinleyicileriyle paylaşacak.

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/husnusenlendirici.jpg

Label Nights 02: Ninja Tune // 12 Kasım Cuma 22.00 // 35 TL – 25 TL

Londra'nın en köklü bağımsız plak şirketlerinden biri, neredeyse tamamen bir müzik türünü temsil eden ve bir ekol olarak kabul edilen Ninja Tune Label Nights gecelerinin ikincisi için Babylon'da. Ninja Tune, bu müziğin öncüleri sayılan İngiliz ikili Coldcut tarafından 1990 yılında kuruldu. İçinde elektronik, alternatif/enstrümental hip hop, nu jazz, drum n bass ve chill out türünden en yeni ve avangard prodüksiyonları çıkaran efsanevi İngiliz plak şirketinin Londra dışında Montreal ve Los Angeles'ta da ofisleri var.

Bu sene endüstrideki 20.senelerini kutlayan bu İngiltere'nin en önemli alternatif plak şirketi şimdiye kadar Amon Tobin, Bonobo, The Cinematic Orchestra, DJ Vadim, The Herbaliser, Wagon Christ, Hexstatic, Kid Koala ve Mr. Scruff gibi eklektik müziğin en önde gelen tüm prodüktörlerini bünyesinde barındırmakta.

1994 yılından beri yayınlanmaya devam eden Solid Steel Radyo programıyla bu sokaklardan ilham alan, kozmopolit ve ilerici müzik anlayışını tüm kitlelere yayan Ninja Tune, alternatif ve beat-sample müzik diyince akla gelen en başarılı ve de en uçarı plak şirketlerinden biri. İşte Ninja Tune'ün bu hünerli kadrosu bize özlenilen bir gece yaşatmak için Babylon'a geliyorlar.

Plak şirketinin ana dinamosu ve bir Ninja Tune klasiği DJ Food kolektifinden Strictly Kev Babylon'da pikapların başında gelenlere sıkı bir ders vermeye hazırlanıyor. Öncesinde ise şimdiye kadar Coldcut'tan Roots Manuva'ya birçok sanatçıya remix çalışmalarında bulunmuş, BBC Radio 1 Zane Lowe ve Pendulum tarafından yerlere göklere sığdırılamayan The Qemists Soundsystem sahneyi ele geçirecek. Kentsel müzik ve türevlerini sevenlerin asla kaçırmaması gereken bir gece.

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/djfood.jpg

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/qemists1.jpg

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/qemists2.jpg

Oldies But Goldies // 13 Kasım Cumartesi 22.00 // 35 TL – 25 TL

Geçmişte kalan günlerin enerjisini yeniden bedeninizde hissedeceğiniz Oldies But Goldies'le; Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2, Blondie, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve The Clash gibi hiç eskimeyen isimler ve unutulmayan şarkıları Murat Beşer ve Mabbas'ın maharetli DJ setleri ve Engin Eraydın'ın etkileyici görselleriyle yeniden hayat buluyor. Babylon programının vazgeçilmezi, tüm zamanların en eğlenceli partisi Oldies But Goldies için hazırlanın!

Shantel DJ Set // 17 Kasım Çarşamba 23.00 // 25 TL -15 TL

Disko Partizani albümü ile yayınlandığı günden beri en çok satan yabancı albüm listelerinin tepelerinde gezinen Shantel; Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri bir araya getirdiği setleriyle ayaklarınızı yerden kesecek bir performans için Babylon'da.

Biletleri günler öncesinden tükenen, her defasında aynı enerjiyi yakalayabileceğiniz ve size sınırsız dans vaat eden Shantel'in performansını kaçırmamak için gecenin biletlerini haftalar öncesinden mutlaka edinin.

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/shantel.jpg

Multitap // 18 Kasım Perşembe 22.30 // 25 TL – 15 TL

İlk albümü "Takım Oyunu" ile alternatif müzik sahnesine yeni bir boyut kazandıran Multitap, 18 Kasım Perşembe akşamı Babylon sahnesinde!

"Battaniyem" ve "Çıbık" parçaları ve video klipleriyle müzik çevresinin büyük beğenisini kazanan ve kısa zamanda adını geniş kitlelere duyuran Multitap, bayramı İstanbul'da geçirecek müzikseverlere renkli ve eğlenceli bir gece yaşamak için bir araya geliyor.

Multitap'in güçlü elektronik altyapılar üzerine sade ama ritim ve melodilerin bütünleşmesiyle oluşan müziği ile gündelik hayata ait samimi ve sıra dışı şarkı sözleri, enerjik sahne performansı ile birleştiğinde dinleyiciyi baştan sona içine alan bir müzikal deneyim ortaya çıkıyor.

Kendi parçalarının yanında, sıkı müzik takipçilerinin yakından bildiği fakat başka gruplardan dinlemeye pek alışık olmadıkları parçaları da kendi özgün tarzlarıyla yeniden yorumlayan Multitap, "Vay Arkadaş – Manik, Tik, Dildo" için yaptığı ve grubun davulcusu Ali Cihan'ın seslendirdiği "Full Depo" isimli sıra dışı parçayı da ilk kez canlı olarak Babylon'da dinleyicileriyle paylaşacak.

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/multitap01.jpg

http://www.pozitif-cms.com/101/pm/multitap02.jpg

Ciguli // 19 Kasım Cuma 22.30 // 30 TL – 20 TL

90'ların sonunda yayınlanan "Binnaz" ve "Yapma Bana Numara" gibi klasikleşmiş parçalarıyla zihinlerimizde yer eden Ciguli, küçük yaştan itibaren düğünlerde ve eğlence mekanlarında akordeon çalıp şarkı söyleyen Bulgaristan doğumlu bir müzisyen.

Renkli sahne gösterileriyle yoğun ilgi toplayan ve asıl adı Ahmet olan Ciguli, müziğini stres ve dertlere birebir bir ilaç olarak nitelendiriyor. Roman ve çingene müziğinin aşina ritimleriyle beslenen müziğinde hayatı tiye alan şarkı sözleri ve hareketleriyle izleyenlere keyifli anlar vadeden Ciguli uzun zamandan sonra çok sevdiği İstanbul'a farklı müzisyen kimliğiyle renk katmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title