Haberler

14 Katlı Lüks Gemi Alanya'da

Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan gelen 14 katlı lüks kruvaziyer 2 bin 42 yolcu ve 847 mürettebatıyla Alanya Limanı'na yanaştı

Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan gelen 14 katlı lüks kruvaziyer 2 bin 42 yolcu ve 847 mürettebatıyla Alanya Limanı'na yanaştı.

Bu yıl Alanya'ya 6 sefer daha yapacak Costa Mediterranea isimli lüks gemiyle İtalyan, Fransız, Alman, İsrail, İngiliz, İspanyol, Belçika, Avusturya ve Malta uyruklu 2 bin 42 yolcu ile 847 mürettebat geldi. Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan gelen 14 katlı lüks kruvaziyerin akşam saatlerinde  Rodos adasına hareket edeceği bildirildi.

Gemiden inen yolcular, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Bazı turistler ise çarşı merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti.

Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, önceki yıllarda Alanya'ya kruvaziyer turizmi kapsamında 100 bin yolcu getirdiklerini ancak İsrail ile olan ilişkilerden dolayı son yıllarda düşüşler yaşadıklarını söyledi. Bu yıl 40 dolayında seferde 50 bine yakın yolcunun Alanya'ya geldiğini söyleyen Simi, kasım ayı ortalarına kadar 20'ye yakın sefer daha yapmayı planladıklarını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Limasol İsrail Kıbrıs Alanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title