Haberler

Kozlu Belediyesinden Toplu Sünnet

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi Belediyesi Tarafından Tespit Edilen 97 Çocuk Toplu Olarak Sünnet Ettiriliyor.

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi Belediyesi tarafından tespit edilen 97 çocuk toplu olarak sünnet ettiriliyor.

Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci ve eşi Songül Dökmeci organizesi ile beldede yaşayan ve sünnet olma çağına gelmiş, 97 çocuk tespit edildi. Belediye imkanları ile sünnet kıyafetleri ve çeşitli hediyeler alınan çocukların sünnet ettirilmesine başlanıldı. Sünnetin ilk gününde 4 çocuk, Atatürk Devlet Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen operasyonla sünnet ettirildi. Toplu sünnetleri geleneksel hale dönüştürdüklerini anlatan Songül Dökmeci, belediye imkanları ile 3 dönemdir toplu sünnetleri sorunsuz gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bugüne kadar belediye olarak 300 çocuğun sünnet ettirdiklerini ifade eden Dökmeci, "Belediyelerin halka hizmet için olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede insanlarımız için önemli olan, masrafsız ve sağlıklı koşullarda çocuklarının sünnet ettirilmesi görevini biz üstlendik. Bize başvuran aileleri tespit ediyoruz. Bu çocukların her türlü sünnet kıyafeti ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılayıp, çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplu olarak yapılan şölenle çocukları ve aileleri eğlendirip, mevlitlerini okutuyoruz. Günün anısına birde küçük altın takıp, çocuklarımızın böyle bir gününde deyim yerindeyse üzüntü ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Bu toplu sünnetlere yoğun ilgi olması nedeniyle geleneksel hale getirdik. İnşallah bu çocuklarımızın Mürvetlerini de görmek nasip olur" dedi.

Ayrıca Dökmeci, Cuma günü sünnetin Zonguldak Devlet ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastaneleri'nde süreceğini de sözlerine ekledi.

(SD-SD-Y) 26.06.2008 19:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title