Haberler

Kozcağız'da Öğrenciler Deprem Tatbikatı Yaptı

Bartın’ın Kozcağız beldesindeki Ahmetler İlkokulu Öğrencileri yaptıkları tatbikatla depremle başa çıkmanın yollarını öğrendiler.

Bartın'ın Kozcağız beldesindeki Ahmetler İlkokulu Öğrencileri yaptıkları tatbikatla depremle başa çıkmanın yollarını öğrendiler.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Kozcağız Ahmetler İlkokulu'nda deprem tatbikatı yapıldı. Bartın AFAD Müdürlüğü tarafından da desteklenen tatbikatta senaryo gereği öğrenciler deprem sonrasında okuldan tahliye edildi. Mahsur kalanlar kurtarıldı ve yaralılara ilk yardımda bulunuldu. Tatbikat sırasında öğrencilerin büyük heyecan yaşadıkları görüldü. Tatbikat sonunda öğrenciler deprem haftası ile ilgili yazılar ve şiirler okuyarak eğitimlerini tamamladılar.

AFAD OKULLARDA EĞİTİM VERİYOR

Bartın AFAD, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu bağlamda afet ve acil durumlara dair farkındalık oluşturmak ve doğru davranış şekillerini öğretmek amacı ile Bartın'daki İlköğretim, lise ve dengi okullarında bilinçlendirme eğitimleri verilirken afiş ve broşür dağıtımı ile tahliye tatbikatları yapılıyor. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Haftası Kozcağız Bartın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title