Haberler

Kore Yarımadası'ndaki Nükleer Sorun

Çin, bölgede barış ve istikrar için ilgili taraflara, Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması amacına sadık kalması yönünde çağrıda bulundu.

Çin, bölgede barış ve istikrar için ilgili taraflara, Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması amacına sadık kalması yönünde çağrıda bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, olağan basın toplantısında, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un özel temsilcisi sıfatıyla Pekin'de temaslarda bulunan Choe Ryong Hae'nin ziyaretine atıf yaparak, kendilerinin bu meseledeki duruşunun "açık" olduğunu söyledi. Konuyla ilgili durumda ne tür bir değişiklik olursa olsun, ilgili tarafların yarımadanın nükleerden arındırılması amacına sadık kalması gerektiğinin altını çizen Hong, sorunların çözüm yolunun diyalog ve müzakere olduğunu belirtti. Hong ayrıca, özel temsilci Choe'nin yarımadayla ilgili sorunların çözümünde altılı görüşmeler dahil ilgili taraflarla çalışmaya istekli olduğunu aktardığını ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim'in özel temsilcisi sıfatıyla Pekin'e gelen Choe, bölgede nükleer sorunun çözümü için Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başta olmak üzere, yetkillerle biraraya gelmişti. Çin, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerinin ardından sıklıkla bu konudaki endişelerini dile getirmişti. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kim Jong Un Kuzey Kore Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title