Haberler

Köpeğini Terk Edene Ceza

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, sokak köpeklerine kimlik kartı çıkarılacak ve köpeği sokağa atana ceza kesilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sokak köpekleri için yeni bir düzenlenme hazırlıyor.Sokak köpekleri öncelikle toplanacak ve kısırlaştırılıp aşılanacak. Ardından köpeklere kimlik kartı verilecek ve kimlikler sanal ortamda yayınlanacak. İsteyenler sokak köpeklerini ücretsiz olarak sahiplenebilecek. Sahiplendikleri köpeği tekrar sokağa atanlara ise ceza kesilecek.

PİLOT İLLER BELİRLENDİ

Pilot iller olarak belirlenen Trabzon, Kocaeli ve İstanbul'da uygulamalar kısa süre içinde başlayacak.

"KESİN KARARLIYIM"

Düzenlediği basın toplantısında yeni düzenlemeye ilişkin bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Buna çok kesin karar verdim. Kesin kararlıyım. Çünkü onların da yaşam hakkı var. Her canlıya saygı göstermek zorundayız" sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

"KONTROL EDİLECEK"

Eroğlu, "Artık her bir köpeğin mutlaka bir künyesi olacak. Diyelim ki birisi bunu sahiplendi. 'Çocuğum arzu etti, ben şu köpeği alayım. Ondan sonra sokağa atayım' yok öyle şey. Önce alacak, sonra aşılama, küpeleme, kısırlaştırma, künyeleme ve sahiplendirme kısmını hazırlayacak. Herkese kart vereceğiz. Köpek kimlik kartı. Kimde, ne zaman kontrol edeceğiz" diye konuştu.

Yiğit ve Narin adlı kendi köpeklerinin adına çıkartılan kimlik kartlarını da basın mensuplarına gösteren Eroğlu, kimlik kartlarına ilişkin bilgiler verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Veysel Eroğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

reisosk1.kral@gmail.com:

Harika iş tebrikler

7
0
yanıtYanıtla
kızgıınncevoizmir@hotmail.com:

çok güzel bir uygalama gercekten ve cok sevındım

6
0
yanıtYanıtla
insanoglukarabahtim@gmx.de:

güzel bir uygulama. bu sayede sokaklar kimsesiz tehlikeli ac köpeklerden temizlenir.almanyada sokakta hic bir tane sahipsiz kedi veya köpek göremezsiniz.Ali-Veli arkadasim,gecekondunuza bosuna tapu beklemeyin.bu carpik kentlesme ve depreme dayaniksiz yapilasmaya artik son verilmeli.haber köpekler üzerine,konuyu saptirma lütfen.

2
2
yanıtYanıtla
Hamiyet Sahinhayvan_ekoloji@yahoo.com:

Bakanlığın mecliste bekleyen yasa tasarısı vardı.barınaklar ormana diyen.ve kedi-köpek gibi hayvanları orman barınaklarına süren.Kedi-köpekler evcil hayvanlardır.onların yeri sokaklardır.insanların yaşadıkları ortamlardır.ekolojik denge gereği belli sayılarda kedi-köpek olmak zorundadır.Kimse hakam kesmesin.Her ülkede sokak hayvanları vardır.Bu doğa gereğidir.Sokakları hayvansızlaştırıp,zehir satanların ticaretinin önümü açılacak.Düşünün ki hayvan sever dernek başkanları zirai ilaçlama sahibi.Çöpler ekmek,yiyecek dolu.Hayvanlar açtı bu memleketde.Herkes merhametini sorgulasın.Şekilci merhametlerini.bakanlık bu canları orman bakınaklarına doldurmayı yasalaştırırsa bizde iptal davaları açarız.Evcil hayvanın yeri orman değildir.

2
2
yanıtYanıtla
FATİHfatihserdar68@hotmail.com:

MERHAMET İNSANIN İÇİNDE OLMALI, MERHAMET KÜLFET İSTER, MEHAMETSİZ İNSAN KÜLFET ÇEKMEZ AMA GÜN GELİR SONUCUNA KATLANMAK ZORUNDA KALIR. GÜN GELİR BİZLERDE AYNI MADURİYETLERE DÜŞEBİLİRİZ. MERHAMETLİ OLAN HERKEZDEN ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH HERKEZE MERHAMET LUTFEYLESİN İNŞALLAH. AMİN.

4
0
yanıtYanıtla
1071kutup622@mynet.com:

Gerçekten en sevindirici haber. / avcıların üzerinden keleş atışı yapılsa da hayvanlarda rahat etse......

4
0
yanıtYanıtla
SERAP ALTINOKserapaltinok1955@hotmail.com:

SAYIN BAKANIM SİZİ KUTLUYORUM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.SİZKİ İSTANBULU SUYA KAVUŞTURDUNUZ.BU ÇALIŞMANIZIDA MİLLİ EĞİTİM İLE EĞİTME ADIM ATAN YAVRULARIMIZA DOĞA VE HAYVAN SEVGİSİNİ AŞLAMAK İÇİN İŞBİRLİĞİZİ BEKLİYORUZ .ÖĞRENCİLERİN ORMAN VE HAYVAN BARINAKLARINI ZİYARET ETMELERİ ONLARIN DUYGULARININ DAHADA İNSANCIL DÜŞÜNMESİNİ SAĞLIYACAKTIR.BAŞARILARINIZIN DEVAI DİLEĞİYLE...........................................ALLAHA EMANET OLUN

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title