Haberler

Konya Yolu Girişindeki Yamaçlarda "Yeşil Bir Koridor" Çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin 5 ana girişinden biri olan Konya Yolu'nun çevresine, "Yeşil bir koridor" çalışmaları kapsamında, 375 bin çalı ve 3 bin ibreli ağaç dikti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin 5 ana girişinden biri olan Konya Yolu'nun çevresine, "Yeşil bir koridor" çalışmaları kapsamında, 375 bin çalı ve 3 bin ibreli ağaç dikti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ ormanlarıyla bütünleşen 50 bin metrekarelik alanda, 500 bin çalı ve 12 bin adet ibreli ağaç dikiminin yüzde 75'inin tamamlandığı ve çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Akpınar Mahallesi'nin Konya Yolu'na paralel uzanan yamaçlarında "Yeşil bir koridor" hedeflendiği kaydedilen açıklamada, Belediye'nin kent içindeki boş alanları projelendirerek Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını gelişmiş dünya kentlerinin üzerine taşımayı amaçlandığı bildirildi.

Belediye ekipleri, dikim öncesinde ağaçlandırma sahasında kot farkından kaynaklanan sıkıntıların "seki"ler yapılarak giderildiği vurgulanan açıklamada, ağaçlandırma sahasına bitkisel toprak serildiği ifade edildi.

Ekiplerin Berberis, Yeşil ve Gold Taflan, Orman ve Bodur Ateş Dikeni ile Ardıç gibi yer tutucu özellikleri öne çıkan çalı türleriyle Karaçam, Mavi Arizona Servisi, Alacalı Leylandi gibi ibreli ağaçları diktiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Akpınar Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title