Haberler

Konya: Eskişehir Ticaret Odası'ndan Konya Ticaret Odası'na Ziyaret

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez tarafından karşılanan heyete, Konya'nın ticaret ve sanayisiyle ilgili bilgi verildi. Konya'nın son yıllarda sanayi ve ticarette gösterdiği başarıyı yerinde görmek, KTO'nun yaptırdığı Uluslararası Fuar ve Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunmak ve Hz. Mevlana'yı ziyaret etmek üzere Konya'ya geldiklerini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar, "Konya son yıllarda ticaret ve sanayi alanları başta olmak üzere diğer birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmiş bir şehir. Düzenli sanayileşmesi, altyapısıyla önemli bir kent. Turizmde de önemli başarılar elde etmeye başlamış. Bu yatırımlar Konya'yı İç Anadolu Bölgesi ve Türkiye'nin yıldız şehirleri arasına sokacak nitelikte. Bizler de ETO olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalar yapıyor, yeni projeler üretiyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi de Eskişehir'e bir fuar alanı kazandırmak. Bu anlamda KTO'nun yapmış olduğu ve kısa zamanda Türkiye'de ismini duyuran Uluslararası Fuar ve Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunmayı ve bu yatırımın oluşmasıyla ilgili bilgi almak istedik. Bu fuar alanı gerçekten Konya için çok önemli bir yatırım. Konya'nın ürettiği ürünleri yerinde tanıtmasına, ulusal ve uluslararası pazarlara açılmasına büyük desteği olacaktır" dedi.

Eskişehir Ticaret Odası üyelerini Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden KTO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez de, Konya Ticaret Odası'nın Konya'nın gelişmesi ve kalkınması için sürekli çaba harcadığını, bu anlamda KTO olarak yaptırdıkları Uluslararası Fuar Merkezi başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrupa Birliği sürecinde ara eleman ve kalifiye eleman sıkıntılarını giderilmesinden, sanayide kalitenin artırılmasına kadar çeşitli projeler hazırladıklarını ve bir mesleki eğitim merkezi kurmayı planladıklarını belirten Üzülmez, üyelerinin AB hibe ve fonlardan faydalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, son olarak da Konya'ya üniversite kazandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda KTO Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, ETO Başkanı Cemalettin Sarar'a vazo hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title