Haberler

Konya Adalet Bakanı Cinsel Suçlar ve Irza Geçmeden 18 Bin 492 Tutuklu ve Hükümlü Var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik cinsel istismar suçuyla ilgili alınacak tedbirlere yönelik 6 bakanlığın ortaklaşa çalışma yürüttüğünü belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik cinsel istismar suçuyla ilgili alınacak tedbirlere yönelik 6 bakanlığın ortaklaşa çalışma yürüttüğünü belirtti. Cinsel suçtan 18 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu ifade eden Gül, Uyuşturucudan 51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hırsızlık suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü, cinsel suçlar ve ırza geçmeden 18 bin 492 kişi tutuklu ve hükümlü var. Bu konuda hem cezaların artırılması, hem de bu konudaki duyarlılık sebebiyle çok yoğun tedbirler gündeme gelmiştir. dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, partisi tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' adlı programa katılmak için Konya'ya geldi. Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Gül, Ak Parti İl Başkanlığı'nda ise gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün bastırdığı kitapçıkla, yargıya baskı yapıldığı yönündeki açıklaması sorulması üzerine Bakan Gül, yargıya baskının söz konusu olmadığını belirtti. Yargıya hiç kimsenin talimat veremeyeceğini ifade eden Gül, Oradaki konu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra soruşturmalarla ilgili savcıların görüşlerinin derlenmesi, bu konudaki bir takım önerilerin, tavsiyelerin görüşlerin derlenmesine yönelik. Orada ne söyleniyor; hakim ve savcılarla ilgili soruşturmalar yapılırken Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), idari açıdan da soruşturma yapmaktadır. Bir hakim, savcı, FETÖ veya başka örgütle bağlantısı varsa, bu konudaki soruşturmayı yapan yer Hakim ve Savcılar Kuruludur. Bir kişinin FETÖ ile bağlantısı varsa, bununla ilgili delilleri vardır, tutanaklar vardır, bu tutanaklar adli soruşturmalarda çok önemli deliller olabilir. Bu niteliği taşıyabilir. Bu konuda da, hakim ve savcılarla ilgili bir soruşturmada, orada da bu belgelerden istifade edilsin yönündeki önerilerin, görüşlerin derlenmesine yöneliktir. dedi. Gül, Kılıçdaroğlu'nun bu öneriyi desteklemesi gerekirken, yargıyı lekelemeye çalıştığını söyledi.

Gül, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'e cumhuriyet savcılığı döneminde soruşturma açan yargı mensuplarının da FETÖ'cü olduklarına dair bilgilerin HSK'da olduğunu bu nedenle onların ihraç edildiğini kaydetti.

ÇOCUK İSTİSMARI

Bakan Gül, çocuk istismarına yönelik soru üzerine ise 6 bakanlığın, hem uygulanacak ceza, hem de alınacak tedbirlere yönelik çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Gül, şöyle konuştu.

Devlet Memurları Kanunu'nda bu tür kişilerin memur olamayacağı, bu tür konularla yargı önüne gelmiş olan kişilerin, bazı işlerde çalıştırılmaması, çocuklardan uzak tutulması ve bunların test edilmesi, çocuklara yakın temas edecek meslek gruplarında bazı testlere tabi tutulduktan sonra orada çalıştırılması ve sabıka kaydında bu kişilerin suçlarının gözükmesi gibi tedbirler ve infaz kanununda bu tür suçları işleyen sanıklarla ilgili bir takım tedbirlerin artırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kimyasal kastrasyon dediğimiz tedbiri de, bu işin bütün sorunu kökten çözecek tedbir olarak değil; hakimin, sağlık bakanlığı yetkilileriyle istişaresi sonucunda her vakaya özgü dosyanın, kişiselleştirilerek o kişiye bu tedbir uygulanırsa, faydalı olacak bir durum varsa bu tedbirin uygulanacağı düzenlemeyi tartışıyoruz.

CİNSEL İSTİSMAR VE IRZA GEÇME SUÇUNDAN 18 BİN 492 KİŞİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ

Bakan Gül, cinsel istismar, uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlardan cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısını da açıkladı. Gül, şunları söyledi

Uyuşturucudan 51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hırsızlık suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü, cinsel suçlar ve ırza geçmeden 18 bin 492 kişi tutuklu ve hükümlü var. Bu konuda hem cezaların artırılması, hem de bu konudaki duyarlılık sebebiyle çok yoğun tedbirler gündeme gelmiştir. Aslı olan bu olayların hiç mahkeme ve karakola intikal etmeden önlenebilmesidir. Bu konuda da el birliğiyle bilinçli birey, bilinçli toplumla bu konuları aşmak için gerekli çalışmaları yapacağız.

AHMET IŞIK VE MURAT SABUNCU'NUN TAHLİYE EDİLMESİ

Bakan Gül, Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada Ahmet Işık ve Murat Sabuncu'nun tahliye edilmesiyle ilgili soru üzerine, karara saygılı olduklarını belirtti. Türkiye'de yargının bağımsız olduğunu ve herkesin mahkeme kararlarına saygı duyması gerektiğini ifade eden Gül, mahkeme kararlarının de herkesi bağladığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title