Haberler

Koloncuların Sorgusu Uzuyor

Kolon Operasyonu Çerçevesinde Gözaltına Alınan 53 Şüphelinin, Sorgusu Uzuyor. Emniyet, Gözaltı Süresinin Uzatılması İçin Gerekli Belgeleri Hazırlarken, Şüphelilerin Adliye'ye Sevkinin Salı Gününe Kalması Bekleniyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 11 ilde süren Kolon Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan 6'sı mimar, 47'si firma sahibi ve yetkilisinden oluşan 53 şüphelinin, sorgusu uzuyor. Emniyet, gözaltı süresinin uzatılması için gerekli belgeleri hazırlarken, şüphelilerin Adliye'ye sevkinin Salı gününe kalması bekleniyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait bazı ihalelerle ilgili gözaltına alınan 53 şüphelinin, Ankara Adliyesi'ne sevkinin uzayabileceği öğrenildi. Yarın öğle saatlerinde ifadelerin tamamlanamayacağını düşünen Emniyet yetkilileri, gözaltı süresinin uzatılması için gerekli evrakları da hazırladı.

Maliye Bakanlığı'ndan gelen hesap uzmanlarının da sorgu sürecine katılmasıyla uzayan ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Emniyetin başvurusu ve savcının talimatıyla gözaltı süresinin uzatılması ve 53 kişinin Adliyeye sevkinin Salı gününe kalması bekleniyor. Ayrıca, operasyon kapsamında firari olan 23 kişinin aranması da sürüyor.

Sorguda, özellikle ihalelere anlaşmalı girilip girilmediği, çıkmaların ne karşılığı alındığı, suç işlemek amacıyla kurulan örgütün liderinin Kürşat O. olup olmadığı şeklinde sayfalar dolusu soruya yanıt aranıyor. İkisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, dördü Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan toplam altı mühendisin de aralarında yer aldığı 53 sanığın sorgulamasını Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz yönetiyor.

Öte yandan, Vurgun Operasyonu'nda aynı tarz suçlamalara hedef olan Bayındırlık Bakanlığı eski Müsteşar Vekili Sedat Aban'ın suçlamaları kabul etmediği de gelen bilgiler arasında.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title