Haberler

Kolları olmayan kadın 3 üniversite bitirdi

Güncelleme:

Doğuştan kolları olmayan Emine Yüzay, üç üniversite bitirdi.

Doğuştan kolları olmayan Emine Yüzay, üç üniversite bitirdi. Üniversite üçüncü sınıfta olan Yüzay, azim dolu hikayesiyle kendine hayran bıraktı.

Sultanbeyli'de yaşayan Emine Yüzay, kolsuz olarak dünyaya geldi. Bu sebeple hiç okula gidemedi. Okuma ve yazmayı öğrenmek için büyük bir mücadele verdi. Ağabeyinin ödevlerini yaparak kendi kendine okuma yazma öğrenen genç kadının ailesi, okuma yaşı gelince engelli okulu araştırdı. Başvurdukları Milli Eğitim Müdürlüğü, bazı şehirlerde bulunan engelli okullarına gitmelerini önerdi. Babası kızından ayrılmak istemediği için kendi kendine okuma yazma öğrendi.

Emine Yüzay, bu dönemde yaşadıklarını anlatarak, "Okuma yazma öğrendikten sonra bazı yerlerde belge gerekiyordu. Belgelerden dolayı ben yetişkinlere ait kademe kursuna gittim. Burada okuma yazma bildiğim için birinci oldum. Birinci olduğum için kadememden dolayı beni yurt dışından röportaj için gelenler oldu. Bana davet geldi, Amerika'ya götürdüler beni. Burada da güzel başarılarım oldu" dedi.

Daha sonraki süreçte eğitimini ilerletmek için açıköğretimden ortaokula başladığını anlatan Yüzay, "Bir senede ortaokulu bitirdim. Daha sonra da tekrar yine ilerletmeyi düşündüğüm için İmam Hatip'e yazıldım ve burayı da bitirdim. İmam Hatip'ten sonra tekrar sınava girerek üniversiteyi kazandım, ön lisansı bitirdim. LGS sınavına girdim. İkinci üniversite olarak sosyal hizmetleri okumayı düşündüm ve sosyal hizmetlerde kendim gibi engellilere hizmet etmeye karar verdim" şeklinde konuştu.

"Onlara engel olmazsanız bütün engelleri aşarlar"

Engellilere "Evde durmayın, sizler de başarırsınız" diyen Yüzay, "Bugünlerde bunun faydalarını bir kere daha görüyorum. Çünkü bazı veliler geliyor hayata küsen engelli çocuklarına yardımcı olmamı istiyorlar." diyen Emine Yüzay, velilere şöyle seslendi; "Her şey ilk önce anne ve babalarda bitiyor. Çocuğunuza güvenince çocuğunuz hayata daha çok bağlanır, hayatı daha çok sever. Onlara engel olmazsanız bütün engelleri aşarlar. Çocuklarına ön ayak olsunlar" dedi.

Engelli bireylere seslenen Yüzay, "Onlar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her şeyden önce kendilerine güvensinler. Topluma çıktıklarında kendilerinden utanmasınlar. Şu bu bana bakıyor demesinler; çünkü kimse bakmıyor. Sadece farklı gördükleri için dikkat ediyorlar. Ama gerçekten insan hayatı yaşamayı severse zaten toplumda çevresinde kim bakıyorsa hiç umurunda bile olmuyor. O toplum içinde başı dik bir şekilde yürüyor" ifadelerini kullandı.

"Aileler engelli çocuklara yardımcı olsun"

Emine Yüzay'ın babası Satılmış Yüzay da, doğuştan engelli kızını okutmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Büyüdükten sonra okutmak istedik. İstanbul dışında okuması gerektiğini söylediler. Biz de bizden ayrı yapamayacağını düşünerek, kabul etmedik. Nitekim evde öğrenmeye başladı. Biz de destek olduk. Dışarıdan kurslara katılarak okulları birincilikle bitirdi. Sonradan da üniversiteye yazıldı. Şu anda üçüncü üniversiteyi okuyoruz. Aileler engelli çocuklara yardımcı olsunlar, destek olsunlar, küsmesin çocuklar. Ellerinden gelen gayreti göstersinler, okusunlar, bir şeyler yapmaya çalışsınlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Milli Eğitim Müdürlüğü Sultanbeyli Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title