Haberler

Kocaeli: Gebze'de Yıkım Gerginliği

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Balçık Köyü'nde bulunan 2 bina, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) su toplama havzası içinde kaldığı gerekçesiyle iş makineleriyle yıkıldı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Balçık Köyü'nde bulunan 2 bina, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) su toplama havzası içinde kaldığı gerekçesiyle iş makineleriyle yıkıldı.

Gebze'nin Balçık Köyü'nde bulunan 2 adet bina, İSKİ'nin su toplama havzasına yapıldığı gerekçesiyle bugün yoğun güvenlik önlemleri altında iş makineleriyle yıkıldı. Ömerli Barajı'nı besleyen kaynaklardan biri olan Balçık Deresi'ne, yaklaşık 100 metre mesafede bulundukları ve bölgede yeni yerleşimin yasak olduğu gerekçesiyle Akif Kırılmaz ve Salim Kaner'e ait binalara yıkım kararı çıktı. Yıkım kararını uygulamak için Balçık Köyü'ne giden Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İSKİ ekipleri, ilk binayı yıktıktan sonra yıkımı yapılacak olan Akif Kırılmaz'a ait diğer 4 katlı binanın önünde ise vatandaşların engeliyle karşılaştı. Kırılmaz ailesi ve akrabaları, binanın önüne dizdikleri ticari ve özel taksilerle yıkım ekiplerine engel olmaya çalıştı. Bina sahipleriyle jandarma ekipleri arasında bu yüzden kısa süreli tartışmalar yaşanırken, devreye giren Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yaşar Gönülay vatandaşları ikna ederek, bir olay çıkmadan araçları bina önünden çektirdi. Araçların çekilmesinin ardından, binanın sahibi olan Akif Kırılmaz (95) binanın altına oturarak, tek başına direnmeye çalıştı. Tekrar devreye giren Jandarma Komutanı Gönülay, Kırılmaz'ı da ikna ederek binadan uzaklaştırdı. Binanın tamamen boşaltılmasının ardından, 4 katlı bina iş makineleriyle kısa sürede yıkıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title