Haberler

Koç Holding, Moody's ve S&p'den Aynı Anda 'Yatırım Yapılabilir' Seviyede Not Aldı

'yatırım yapılabilir' seviyede not aldı.

Koç Holding, Moody's ve S&P'den aynı anda

'yatırım yapılabilir' seviyede not aldı.

Koç Holding açıklamasına göre, Moody's ve S&P, Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu 'Yatırım Yapılabilir' olarak belirledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler ve Türk şirketlerinin başarılı performansları, şirketlerimizin sermaye piyasalarından daha olumlu koşullarla faydalanabilmeleri açısından yeni açılımlar yaratmaktadır" dedi.

Bu kapsamda son dönemde Koç Topluluğu şirketlerinden Yapı Kredi Bankası, TÜPRAŞ ve Arçelik'in başarılı tahvil ihraçları gerçekleştirdiğini hatırlatan Mustafa Koç, şunları aktardı:

"Özel sektör tahvil ihraçları şirketlerimize bir yandan daha uygun koşullarda borçlanma imkanı sağlarken bir yandan da finansman kaynaklarını çeşitlendirme ve vadelerini uzatma imkanı yaratmaktadır. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığımız tarafından uzun yıllardır gerçekleştirilen başarılı borçlanmalar da Türk şirketlerine olan ilginin artmasını sağlamakta, daha uzun vadeli borçlanma imkanlarına erişebilmeyi mümkün kılmaktadır."

Koç Holding'in her zaman Türkiye'ye örnek ve öncü olma felsefesi ile çalışmalarını gerçekleştirdiğini kaydeden Mustafa Koç, S&P ve Moody's'den aynı anda 'Yatırım Yapılabilir' seviyesinde not alan ilk Türk şirketi olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Koç, şunları kaydetti:

"Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerdeki lider pozisyonlarımız ve büyüme potansiyelimizin yanı sıra, kurumsal yapımız, uyguladığımız stratejik planlarımız, başarılı iş modellerimiz ve etkin risk yönetim politikalarımızın bu başarıya ivme kazandırdığını düşünüyorum. Türkiye'de 86 yıldır verimli ve uzun vadeli çalışmalara odaklanan Koç Topluluğu'nun bu başarısının ülkemiz için de önemli bir örnek teşkil edeceğine inanıyoruz."

Derecelendirme kuruluşları, Koç Holding'in elde ettiği başarılı sonuçta, etkin risk yönetimi uygulamalarının, farklı sektör ve coğrafyalardaki güçlü pozisyonu ile sağlamış olduğu dengeli portföy yapısının, kurumsal yönetim stratejilerine verilen önemin, başarılı yönetim yapısının ve şirketin güçlü finansal profilinin önemli rol oynadığını belirtti.

Moody's, Koç Holding için tayin edilen 'Pozitif' görünümün Türkiye'deki olumlu iş ortamının ve Koç Holding'in yer aldığı sektörlerdeki güçlü ve lider pozisyonlarının bir yansıması olduğuna dikkati çekti.

Moody's, Koç Holding'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu "Baa3", görünümünü ise "Pozitif" olarak tayin ederken, S&P ise uzun vadeli kurumsal kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan "BBB-", görünümünü de "Durağan" olarak teyit etti. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Yapı Kredi Bankası Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title