Haberler

Kızılay Edremit'e Yardım Malzemesi Gönderdi

Kızılay, Edremit'teki su baskınlarına müdahale edildiğini açıklayarak, bölgeye yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.
Kızılay tarafından yapılan yazılı açıklamada, Edremit'teki su baskınlarına müdahale edildiği belirtildi.

Kızılay, Edremit'teki su baskınlarına müdahale edildiğini açıklayarak, bölgeye yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

Kızılay tarafından yapılan yazılı açıklamada, Edremit'teki su baskınlarına müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki gündür devam eden sağanak yağış su baskınlarına sebep olduğu hatırlatıldı ve bölgedeki derelerin taşmasıyla birlikte Altınoluk, Güre ve Zeytinli beldelerinde bin kadar evi su bastığı ifade edildi.

Bölgeye içme suyu ve battaniye gönderildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Zeytinli beldesinde 500 kişilik sıcak yemek dağıtmak üzere tüm hazırlıklar tamamlandı. Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte etkili olan yağış Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bazı beldelerde su baskınlarına sebep oldu. Zeytinli beldesinde yaklaşık 1000 ev, Altınoluk beldesinde 50 ev ve Güre beldesinde bazı yerleşim yerleri sağanak yağıştan olumsuz etkilendi. Acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı bölgeye gerekli yardım malzemesi ve insan gücünün ulaştırılabilmesi için hazırlıklarını hızla tamamladı" denildi.

Kızılayı Edremit Şubesi, Edremit Kaymakamlığı ve Zeytinli beldesinde oluşturulan kriz masaları ile koordineli olarak bölgeyi gezdiği ve ilk ihtiyaç tespit çalışmalarını tamamladığının bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

"İhtiyaç tespiti sonrasında su baskınlarından en fazla etkilenen Zeytinli beldesinde 500 kişilik sıcak yemek dağıtımının yapılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Bölgedeki çalışmalara destek olmak üzere Kuzey Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi'nde bir afet müdahale ekibi de bölgeye gönderildi. Ekip beraberinde bölgeye ulaştıracağı su ve battaniyeden oluşan yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Yerel resmi makamlarla koordineli olarak yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yeterli miktarda kuru gıda da yerelden temin edilecek.

Bölgedeki gelişmeler Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde oluşturulan kriz masası, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Edremit Şubesi tarafından yakından takip edilmekte. İhtiyaç duyulması halinde bölgeye ek yardım malzemesi ulaştırılabilmesi için de tüm hazırlıklar tamamlandı." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title