Haberler

Kilis: Suriyeli Öğrencilerin Gaziantep ve Kilis Gezisi

Gaziantep Üniversitesi'nin Davetlisi Olarak Türkiye'ye Gelen Halep Üniversitesi Türk Dili Öğretim Merkezi Öğrencileri, Gaziantep ve Kilis'in Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi.

Gaziantep Üniversitesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Halep Üniversitesi Türk Dili Öğretim Merkezi öğrencileri, Gaziantep ve Kilis'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Halep Üniversitesi Türk Dili Öğretim Merkezi Başkanı Dr. Muhammed Velid Mücevvaz, Gaziantep Üniversitesi'nin davetlisi olarak Gaziantep ve Kilis'e 3 günlük ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkçe konuşan öğrencilerimizin Türkçe'yi pratikte konuşması için zaman zaman Kilis ve Gaziantep'e geliyoruz. Gaziantep Üniversitesi öğretim üyeleri de, Kilis ve Gaziantep'teki fakültelerden Halep'e gelerek hafta sonları Suriyeli öğrencilere ders veriyor. Türkçe öğrenen öğrenci sayısında her geçen gün artış gözleniyor" dedi.

Mücevvaz, Halep Üniversitesi bünyesinde Türk Edebiyatı Fakültesi açılmasını hedeflediklerini ifade ederek, "Bu hizmet, şimdilik Edebiyat Fakültesi'ne bağlı bölümler olarak sürdürülmektedir. Ancak en fazla başvurunun Türkoloji Bölümü'ne yapılması dolayısıyla Türk Edebiyatı Fakültesi açılmasını kaçınılmaz olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Suriye'de birçok kişinin Türkçe öğrenmek için resmi veya gayri resmi gayret sarf ettiğini kaydederek, "Halep Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Türkçe öğrenmek için birbirleri ile yarışıyor. 17 kişilik öğrenci grubumuz pratik yapmak için 3 günlüğüne Gaziantep ve Kilis'e geldi. Havaların yağışlı olması nedeniyle gezimiz kısa sürecek" dedi.

Gaziantep ve Kilis'in tarihi ve turistik yerlerini gezen Suriyeli öğrencilerin, bu akşam ülkelerine döneceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title