Haberler

Kaytan'ın İsmi Karaköprü İçin Dillendiriliyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Nihat Çiftçi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Karaköprü ilçesi için Ahmet Kaytan'ın ismi dillendirilmeye başlandı.

İsmi Karaköprü Belediye Başkanlığı için geçen Ahmet Kaytan, "Bu konuda meclis üyesi arkadaşlarımız, özellikle Karaköprü ilçe teşkilatı başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve diğer etken olan bütün grupların, genel merkezimiz, sayın başbakanımız dahil, bunlar lütfederlerse biz şerefle bu görevi almak istiyoruz" dedi.

Celalettin Güvenç'in 1 Kasım 2015 milletvekili seçimleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmesi, yerine Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin seçilmesinin ardından gözler Karaköprü Belediye Başkanlığı'na kimin seçileceğine çevrildi.

Büyükşehir belediyesinde işlenen resmi prosedürKaraköprü Belediye Başkanlığı için çalışmaya başladı. Nihat Çiftçi'nin resmen Karaköprü Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmesinin ardından 5393 sayılı yasanın 45'inci maddesine göre Karaköprü'nün yeni belediye başkanı seçilecek. Şu anda Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Akgöl vekaleten belediye başkanlığı görevini yürütüyor.

10 gün içinde valiliğin, belediye meclis üyelerinin toplanması için gün belirlemesi bekleniyor.

ÜYELERLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Resmi süreç devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, önceki gün Karaköprü ilçe belediye meclis üyeleriyle bir mülakat yaptı. Gül'ün mülakat sırasında meclis üyelerinin taleplerini tek tek ilettiği açıklandı. AK Parti Genel Merkezi'nin bunu değerlendireceği ve bu değerlendirme neticesinde karar vereceği bekleniyor. Şimdiye kadar henüz Karaköprü için net bir aday adayı ismi geçmezken, aday adayları arasında en güçlü isim olarak 30 Mart yerel seçimlerinde ismi Karaköprü İlçe Belediye Başkanlığı için geçen ve daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Ahmet Kaytan'ın ismi dile getiriliyor.

KAYTAN: ŞÜKREDİYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Karaköprü Belediye Başkanlığı için aday adayı olup olmayacağıyla ilgili Gazete İpekyol'a açıklamalarda bulunan Kaytan ise, isminin Karaköprü'yle anılmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Kaytan, "30 Mart yerel seçimlerinde ben de aday adayı olmuştum. Nihat Bey'le rakip pozisyondaydık ancak sonra birinci sıradan belediye meclis üyeliği söz konusu oldu. Bu bizim tercihimiz değildi. Talep doğrultusunda biz 'evet' demiştik. Ve Nihat Bey'le 1,5 yıllık bir kader birliğimiz oldu. Çok güzel çalışmalara da imza attık. Gerek meclis çalışmalarında gerek sosyal aktivitelerde… Sadece ben değil, Karaköprü Belediye Meclisi topyekûn Nihat başkanın yanında durdu. Bu muhabbet ortamı Nihat Bey'i büyükşehir belediye başkanlığına kadar taşıdı. Bizim de bu aday adayı olmamızdan kaynaklı Karaköprü'de ismimizle ilgili bir aşinalık var. Nihat Bey'in ismi büyükşehir belediyesi için açıklandığı andan itibaren Ahmet Kaytan'ı da Karaköprü'de belediye başkanlığında görmek istiyoruz diye kamuoyunda da dostlarımız, arkadaşlarımız, yakınlarımız yakıştırmaya başladılar. Biz, sadece buna şükrediyoruz. Teşekkür ediyoruz ve şükrediyoruz. Orada 25 tane arkadaşım var. Onların her biri orada potansiyel adaydır. Nihayetinde biz kendi aramızda seçim yapacağız. Bu arkadaşların içerisinde bir kişi seçilecek. Bizim de bu aday adaylığı süreci ve büyükşehir belediyesinde yapmış olduğumuz çalışmalar, daha önce büyükşehir belediye personeli olarak çalışıp emekli olmamız, işi iyi bilmemiz, sivil toplum kuruluşlarında, Memur-Sen Konfederasyonu'nda genel başkan yardımcılığına kadar gitmemizden dolayı bir tecrübemiz var. Bu tecrübenin Karaköprü'ye yansıtılması noktasında bazı dostların önerileri, tavsiyeleri, telkinleri hatta zorlamaları söz konusu. Doğrusunu isterseniz, biz de Memur-Sen genel başkan yardımcılığını Karaköprü için bırakıp gelmiştik" dedi.

'ŞEREFLE BU GÖREVİ ALMAK İSTERİZ'

Karaköprü'ye hizmet etmek için yeni bir fırsatın doğduğunu kaydeden Kaytan, yeni bir konjonktürün oluştuğunu söyledi. Kaytan, "Elbette bunu değerlendirmek isteriz. Bu konuda meclis üyesi arkadaşlarımız, özellikle Karaköprü ilçe teşkilatı başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve diğer etken olan bütün grupların, genel merkezimiz, sayın başbakanımız dahil, bunlar lütfederlerse biz şerefle bu görevi almak istiyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Karaköprü Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

Ankara63:

BU GÖREV SENİN HAKKINDIR. DURMAK YOK YOLA DEVAM KARDEŞİM. ALLAH YARDIMCIN OLSUN AHMET KAYTAN.

3
0
yanıtYanıtla
mehmet:

Hayirlisi ile sizin olmasini istiyoruz. Basarilarinizin devamini dilerim başkanım.

3
0
yanıtYanıtla
karakopru halkı:

BAŞKANIM YOLUN AÇIK OLSUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ URFA NİN SENİN GİBİ NAMUSLU SİYASETÇİLERE İHTİYACI VAR !!!!

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title