Haberler

Kayseri Valisi Orhan Düzgün Pınarbaşı'nda

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Pınarbaşı ilçesinde incelemelerde bulundu. Pınarbaşı Kaymakamı Kamil Aksoy, ilçeyle ilgili verdiği brifingte, 14 yataklı devlet hastanesinin yatak doluluk oranının yüzde 14 olduğunu söylemesi üzerine Vali Düzgün, "Buradan şu sonuç çıkıyor, ilçelerdeki vatandaşlar, acil durumlar hariç, Kayseri merkezdeki hastanelere gidiyorlar. Bu durumda ilçelere büyük hastaneler yapmamak gerekiyor" dedi.

Vali Orhan Düzgün'ü Pınarbaşı'na gelişinde ilçe Kaymakamı Kamil Aksoy, Belediye Başkanı Dursun Ataş ve diğer ilgililer karşıladı. Vali Düzgün, Kaymakamlık makamında Kaymakam Kamil Aksoy'dan ilçeyle ilgili bilgiler aldı. Kaymakam Aksoy, ilçenin yıllık ortalama yüzde 2 civarında göç verdiğini ve dolayısıyla ilçe nüfusunun sürekli düştüğünü bildirdi. İlçede bulunan 14 yataklı devlet hastanesinde 9 pratisyen, 1 kadın-doğum ve 1 de dahiliye uzmanının görev yaptığını belirten Aksoy, hastanedeki yatak doluluk oranının ise yüzde 10 civarında olduğunu söyledi. Vali Düzgün, aldığı bu bilgi karşısında, ilçelerdeki vatandaşların acil durumlar haricinde Kayseri merkezdeki hastanelere gittiğinin anlaşıldığını belirterek, "Buradan şu sonuç çıkıyor, ilçelere büyük hastaneler yapmamak gerekiyor. Pınarbaşı'ndaki hastanede 14 yatak var ve bu yatakların ancak yüzde 14'ü dolu. Vatandaş, acil durumlar dışında Tıp Fakültesi gibi, Araştırma hastanesi gibi hastaneleri tercih ediyorlar. Bu da onların en doğal hakkı" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, brifingin ardından yaptığı açıklamada, Pınarbaşı'nın Kayseri'nin büyük ilçelerinden biri olduğunu ve tarihte de önemli bir yere sahip bulunduğunu bildirdi. Düzgün, "Pınarbaşı, Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinde ve Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir yer teşkil ediyor. Pınarbaşı'nda bulunan pek çok tarihi miras, devletimizin koruması altındadır. Bunlar, adeta bu toprakların tapularıdır. Bu eserleri koruyup gözetmemiz gerekiyor. Ayrıca Osmanlı döneminde, yani Sultan Abdülmecit döneminde Karadeniz ile Akdeniz'i birleştirecek bir yol projesi uygulanması düşünülmüştü. Şimdi Bu yolun büyük kısmı bitmiş durumda. Bu yolun önemli bir kısmı da Pınarbaşı'ndan geçiyor. Bu yol hizmete açıldığında Pınarbaşı'nda bir ekonomik canlılık olacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Binası'na geçen Vali Orhan Düzgün, burada da Belediye Başkanı Dursun Ataş'tan ilçede yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aldı. Belediye Başkanı Dursun Ataş, ilçenin altyapı hizmetlerini tamamladıklarını ve üst yapı hizmetlerine ağırlık verdiklerini bildirdi. Ataş, "Devam eden projemiz olarak da su arıtma tesisimizi söyleyebilirim. Bu tesisimizin yapımı da devam ediyor. İlçemizde diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Vali Düzgün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 5 akrabasının trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle Sivas'ın Gürün ilçesinde yapılan cenaze törenine katılmak üzere Belediyeyi ziyaretinin ardından Gürün'e hareket etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Mustafa Dursun Orhan Düzgün Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title