Haberler

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongresi'nde

Ankara’da 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen Ulusal Afet ve Acil tıp Kongresi’ne, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi de katıldı.

Ankara'da 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen Ulusal Afet ve Acil tıp Kongresi'ne, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi de katıldı.

Kongreye Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdal Yücel, Şube Müdürü Dr. Fatma Hasdıraz İlhan, Afet Sorumlusu, Dr. Pınar Yaman ve Eğitim Birim Sorumlusu Dr. Fatma Gündoğan katılım sağladı.

Kongrede, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Eğitim Birim Sorumlusu Dr. Fatma Gündoğan, 'Kayseri İlinde Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Çalışanların Anksiyete ve Depresyon Düzeyinin Değerlendirilmesi' başlıklı posterini sundu. Dr. Gündoğan sunumunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu araştırmadaki amacının Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık personelinin anksiyete ve depresyon düzeyinin belirlenmesi ve iki grubun karşılaştırılması olduğunu."

Dr. Fatma Gündoğan aynı zamanda, çalışmanın sonucunda Beckanksiyete düzeyinde 112 acilde çalışanları ve halk sağlığı çalışanları aralarında istatiksel olarak fark olmadığını, Beck depresyon düzeyinde ise 112 acil çalışanları ile halk sağlığı çalışanları arasında istatiksel olarak fark olmadığını tespit ettiklerini ve bu tür çalışmalarının Türkiye'de yeterli sayıda olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda kongre kapsamında kongre başkanı Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu, Dr. Donald Walsh, Dr. Dan Obrien'in yanı sıra özel ve kamu kuruluşları temsilcileriyle temaslar sağlandı ve bilgi alışverişinde bulunuldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Gündoğan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title